УКР РУС
» » Новіков: Є всі шанси, що звільнення моряків піде не за російським сценарієм
Всі новини

Новіков: Є всі шанси, що звільнення моряків піде не за російським сценарієм

Про таке заявив в ефірі "5 каналу" адвокат Ілля Новіков.

"Звичайно, вони більше зраділи б, якби всі визнали себе винними і погодилися б підписати клопотання про те, що суд пройшов у спрощеному режимі, це взагалі для слідства була б найкраща ситуація. Але з дуже раннього етапу було зрозуміло, що так не буде, що принаймні хтось із них відмовиться співпрацювати зі слідством. Зараз схоже на те, що всі відмовляться. Хоча це не є принциповою перешкодою для слідства, бо вони і так знають, чого від них очікує їхнє керівництво. Вони розслідуватимуть цю справу, за їхніми розрахунками, принаймні півроку, а імовірно й більше. Питання в тому, чи Росії дадуть ці півроку, чи ні", – сказав Новіков.

Він також сказав, що, на його думку, дуже важливо, щоб ця справа не стала однією з тих, коли Путін особисто або через свого речника заявляє, що там розбереться російський суд. Адвокат сказав: "Так не повинно бути в цій справі. І вже є певні ознаки, що так саме не буде. Нині дуже чітко сформульована позиція США і особисто Трампа, який сказав, що не зустрічатиметься з Путіним, поки ця ситуація не буде вирішена. І нещодавно Курт Волкер (спецпредставник Держдепу США з питань України – ред.) заявив, що вони наполягатимуть на тому, щоб цих моряків звільнили. На мою думку, багато хто з тих, хто вважав, що Росія ще не перетнула "червоної лінії", багато хто з них зараз уже вважає, що так відбулося. Був напад на кораблі, які йшли нейтральними водами під українським прапором. І в ситуації, коли російські прикордонники повністю розуміли, по кому вони стріляють, це дуже важлива ситуація, вона не може залишатися без наслідків і без тиску на керівництво РФ. Навіть немає необхідності, щоб усі учасники цієї ситуації погоджувалися в тому, як застосувати Женевську конвенцію (міжнародний договір, який закріплює у міжнародному праві норми щодо гуманного ставлення під час війни – ред.)".

"Моя думка – що нині є шанс, що історія піде не за російським сценарієм. Поки історія ще свіжа, поки про неї всі пам'ятають, працювати треба вже зараз", – підсумував Новіков.


Як повідомляв 5.UA, ранком неділі, 25 листопада, в районі Керченської протоки корабель РФ протаранив український буксир. Унаслідок зіткнення в українського судна були пошкоджені головний двигун та обшивка. Потому з'ясувалося, що РФ застосувала зброю проти корабля ВМС ЗС України та захопила українські судна.

"Суд" окупованого Сімферополя заарештував на два місяці 24 українських моряки, які перебували на бортах захоплених росіянами суден "Яни Капу", "Бердянськ" і "Нікополь". Троє з них унаслідок інциденту зазнали поранень. Усіх полонених вже відвідали консули. Зазначають, що українські моряки тримаються мужньо та мають задовільний психологічний стан.

Дивіться також фотогалерею за темою:



ЗМІ опублікували фото захоплених Росією українських катерів у Керчі

/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm

 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну