УКР РУС
» » Держави ЄС починають вакцинацію населення від COVID-19 – кому робитимуть щеплення першими
Всі новини

Держави ЄС починають вакцинацію населення від COVID-19 – кому робитимуть щеплення першими

Вакцинацію населення від коронавірусу починають держави Європейського Союзу. Нині вакцина прибула у всі країни ЄС. А щеплення має початися у неділю. Хоча деякі держави випереджають цей графік. Угорщина уже почала щеплення. Першими вакцину отримують лікарі. У багатьох інших державах вакцина теж призначена для груп високого ризику ураження. Окрім медиків, це мешканці будинків для літніх людей. Політики називають вакцинацію вікном можливостей і початком кінця пандемії. Про те, як готуються до кампанії щеплення у об’єднаній Європі – розповість кореспондентка "5 каналу" Нонна Стефанова.
Три медичні працівники стали першими, кого вакцинували від коронавірусу в Угорщині. І одними з перших в усьому Європейському Союзі. Усі держави ЄС мали отримати сироватку 26 грудня. А вакцинацію розпочати 27. Але Угорщина вирішила стартувати раніше. Усього Будапешт закупив майже 5 тисяч доз вакцин. Австрія, Франція, Німеччина, Португалія, Іспанія розпочинають щеплення у неділю. Вакцину сюди везли під супроводом поліції, у спеціально обладнаних машинах. Це спільна розробка американської і німецької компаній "Пфайзер" та "Байонтек". Її особливість – зберігання при температурі мінус 80 градусів за Цельсієм. Для цього приготували спеціально обладнані тару і склади. Звідти препарат розвозять до місць вакцинації. "Ми перегортаємо сторінку важкого року. Щеплення стало доступним одночасно для всіх держав союзу, і люди зможуть імунізуватися в Атенах, у Римі, у Гельсінкі, в Софії. Це зворушливий момент єдності і європейської історії успіху", – говорить Урсула Фон Дер Ляєн, президентка Єврокомісії. Німеччина до кінця року планує роздати понад мільйон триста тисяч доз. А у січні – понад 700 тисяч на тиждень. Першими щеплення отримають мешканці будинків для літніх людей. "Це насправді щасливе різдвяне послання. Саме в цю мить вантажівки з першими вакцинами їдуть дорогами усією Європою, усією Німеччиною, в усіх федеральних штатах. Ця вакцина – важливий ключ для подолання пандемії. Це ключ до повернення у нормальне життя", – каже Єнс Спан, міністр охорони здоров’я Німеччини.
Протягом січня і лютого Франція сподівається вакцинувати близько мільйона людей у будинках для літніх та людей з особливими потребами. Від березня до червня планують захистити інші верстви населення. Усього розраховують прищепити до 15 мільйонів осіб.
"Загалом ми отримали майже 20 тисяч доз препарату. Ми зберігатимемо їх у спеціальних холодильниках, де відповідна температура. Після цього ми розповсюдимо вакцину до будинків для літніх людей та до лікарень", – говорить Гует Франк, керівник аптечного відділу громадських лікарень у Франції. Початком кінця пандемії – називають вакцинацію у Європейському Союзі. Адже у його державах спільно живе понад 450 мільйонів людей. А чотири держави ЄС – Франція, Іспанія, Італія і Німеччина входять до десятки держав із найбільшою кількістю інфікувань. Міністерка охорони здоров’я Португалії назвала вакцинацію – вікном можливостей, яке відкрилося перед людьми. Але закликала не забувати, що попереду іще багато роботи. Нонна Стефанова, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну