УКР РУС
» » Вже третя компанія представила вакцину з високою ефективністю – що про неї відомо
Всі новини

Вже третя компанія представила вакцину з високою ефективністю – що про неї відомо

Людство можна врятувати від коронавірусу. Третя компанія представила вакцину з високою ефективністю. Це оксфордський препарат. Він не такий ефективний, як попередні два. Та попри це, має свої дуже вагомі переваги. У чому цінність цієї вакцини – розповість кореспондентка "5 каналу" Мирослава Танська.
Тріумф і розчарування водночас. Шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом представила свою вакцину від коронавірусу. Це третій препарат від COVID-19 у світі, його ефективність становить 70 відсотків. Це тішить розробників. Але водночас і засмучує, бо дві попередні вакцини від Pfizer і Moderna показали аж 95 відсотків захисту. "Ми вдосконалюємо нашу вакцину. І зможемо продавати не просто тисячі доз препарату, а мільйони, сотні мільйонів і забезпечити ним увесь світ. Це буде справжнім проривом", – говорить Адріан Гілл, професор людської генетики в Оксфордському університеті.
"Неймовірні і дуже очікувані новини від оксфордської вакцини, яка має високу ефективність. Це прекрасні результати. Ми дуже вдячні нашим науковцям і, звісно, добровольцям, які брали участь у вакцинуванні", – зазначає Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії.
Попри не найвищу ефективність, оксфордська вакцина має істотні переваги порівняно з двома іншими. Вона значно дешевша, її можна зберігати при температурі холодильника. Завдяки чому вакцину легше доставляти у будь-який куточок світу, ніж препарати конкурентів. А тому оксфордська вакцина у боротьбі з пандемією може принести багато користі, якщо її схвалять і зареєструють. "Уряди країн зможуть купувати цю вакцину. Наша перевага, зокрема, у тому, що препарат недорогий, він має стати найдешевшим серед усіх вакцин. А отже, його зможуть собі дозволити придбати і небагаті країни. Навряд ми зможемо отримати великий прибуток під час пандемії, але ми зможемо врятувати життя людей", – каже Адріан Гілл, професор людської генетики в Оксфордському університеті. Ефективність вакцини у 70 відсотків – це середній результат, його вирахували з двох показників. Дослідники тестували кілька режимів дозування препарату. Вони показали різні результати. У першому випадку добровольцям вводили пів дози, а майже за місяць – цілу. Такий режим дозування дієвий на 90 відсотків. Інше ж дозування мало 62 відсотки. У цьому випадку людям вводили дві повні дози з перервою один місяць. Поки реакції організму незрозумілі. Оксфордські дослідники розробили вакцину приблизно за 10 місяців. У випробуванні взяли участь понад 20 тисяч волонтерів, половина з Британії, решта – з Бразилії.
"На сьогодні жодного добровольця, якому вводили вакцину, не госпіталізували з коронавірусом. Зокрема, важливе інше – науковці зафіксували, що завдяки цій вакцині коронавірус важче передається від людини до людини", – каже Метью Генкок, міністр охорони здоров’я Великої Британії.
"Нам доведеться ще впродовж кількох місяців спостерігати за тим, скільки людей заражається. І наскільки вакцина зменшує цю кількість. Ми сподіваємося, що вже найближчим часом, а ймовірно, до весни ми зможемо потроху повертатися до звичайного життя", – додає Метью Генкок, міністр охорони здоров’я Великої Британії. Уряд Великої Британії попередньо замовив 100 мільйонів доз цієї вакцини. Цього достатньо для імунізації 50 мільйонів осіб. Пріоритетні на вакцинування – мешканці будинків для літніх людей та персонал, що їх доглядає. Потім медичні працівники та люди, старші за 85 років. Лише після цього препарат вводитимуть молодшим людям.
"Я щиро переконаний, що за допомогою препарату ми матимемо змогу зберегти сотні життів. Це дуже добрі новини для кожного. Ми попередньо замовили 100 мільйонів доз вакцини і сподіваємося на подальшу співпрацю", – говорить Метью Генкок, міністр охорони здоров’я Великої Британії.
Раніше про ефективність вакцини від коронавірусу – у 95 відсотків заявили фармацевтичні компанії Pfizer та BioNTech. Вони вже розпочали швидку реєстрацію препарату. Запит на ліцензії подали до США, а також до Євросоюзу, Великої Британії, Японії та Канади. На ринку препарат виробники обіцяють уже в другій половині грудня. Британія, зокрема, вже замовила 40 мільйонів доз цієї вакцини. І частину планує отримати до початку 2021-го. До кінця року планують випустити 50 мільйонів доз препарату. А до завершення наступного року розробники сподіваються виготовити мільярд триста мільйонів доз вакцини. Але вона має істотний недолік. Її важко зберігати і перевозити. Це потрібно робити при температурі -70 градусів. А після розморожування її можна тримати до 5 днів. Загалом же у світі ще випробують майже пів сотні інших вакцин. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну