УКР РУС
» » У дітей, які перехворіли на коронавірус, виявили смертельно небезпечний синдром
Всі новини

У дітей, які перехворіли на коронавірус, виявили смертельно небезпечний синдром

На початку 2020 року учені виявили загадкове нове захворювання, яке вражає дітей. І зараз кількість таких випадків стрімко зростає. Про це мовиться у статті, опублікованій на ScienceAlert.

Захворювання, що отримало назву "мультисистемний запальний синдром у дітей" (MIS-C), пов'язаний із COVID-19. І воно може виникати навіть у тих пацієнтів, які перехворіли коронавірусом у дуже легкій формі.

Учені розповіли, що серйозне запалення у тілі може розвинутися навіть тоді, коли в дитини не було жодних симптомів хвороби. Вони проаналізували дані 662 дітей, у яких виявили MIS-C. Цей синдром характеризується важким запаленням у багатьох частинах тіла, включаючи серце, легені, нирки, мозок, шкіру, очі.

Ці симптоми нагадують два інших стани – хвороба Кавасакі і синдром токсичного шоку. Але вже зараз зрозуміло, що кількість випадків і поширення MIS-C складають набагато гіршу картину.

Синдром може бути смертельним, оскільки вражає кілька систем органів. З усіх виявлених випадків 71% потребував перебування дитини в реанімації. Середня тривалість госпіталізації становила приблизно 8 днів. У кожного пацієнта було підтверджено лихоманку, у більшості також спостерігалися біль у животі або діарея (73,7% випадків), блювота (68,3%). Також частими симптомами були кон'юнктивіт і висип на шкірі.

11 дітей, у яких був виявлений MIS-C, померли. Враховуючи абсолютні показники, можна сказати, що смертність серед дітей від нового синдрому більша, ніж від коронавірусу (1,7% проти 0,09%).

Окрім того, у багатьох із тих, хто одужав, з'явилися відхилення у показниках роботи органів. Так, у 54% дітей спостерігаються проблеми із серцем і поки невідомо, чи не залишаться вони протягом усього життя.

Нагадаємо, у липні у 6-річної дівчинки у Львівській області виявили загадковий запальний синдром через кілька тижнів після того, як вона безсимптомно перехворіла на коронавірус. 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну