УКР РУС
» » COVID-19 у світі: у Польщі відклали президентські вибори, а в Нью-Йорку виявили дітей із загадковим синдромом
Всі новини

COVID-19 у світі: у Польщі відклали президентські вибори, а в Нью-Йорку виявили дітей із загадковим синдромом

Станом на ранок 7 травня у світі в цілому зафіксовано понад 3,82 мільйона випадків зараження коронавірусом, включаючи більше як 265 тисяч летальних. А кількість пацієнтів, які вже одужали, – 1 303 146. Про це повідомляє Worldometer.
У трійку лідерів за числом заражень входять США (1 263 197), Іспанія (253 682) та Італія (214 457). Кількість нових випадків коронавірусу в Західній Європі зменшується.

США

У штаті Нью-Йорк у 64 дітей виявили рідкісний запальний синдром, імовірно, пов'язаний із коронавірусом. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я штату Нью-Йорк, пише NBC News. За даними лікарів, дитячий мультисистемний запальний синдром може призвести до запалення серцевого м'яза і "має прояви, які збігаються з симптомами хвороби Кавасакі і синдрому токсичного шоку". Днем раніше в Департаменті охорони здоров'я міста Нью-Йорк заявили, що із загадковим запальним синдромом у лікарнях міста перебувають щонайменше 15 дітей. У частини дітей підтвердили коронавірус. Деякі з них дали негативний результат, хоча вони контактували із зараженими родичами.
Про запальний синдром у дітей, який може бути пов'язаний із коронавірусом, повідомляли лікарі в Великій Британії, США, Франції, Італії, Іспанії та Швейцарії.

Іспанія

Надзвичайний стан у зв'язку з пандемією COVID-19 в Іспанії вирішили продовжити до 24 травня. Як повідомляє El Pais, відповідне прохання уряду схвалив Конгрес Іспанії. Про це інформує "Лівий берег". "Ігнорувати ризик епідемії і поспішно скасувати надзвичайний стан було б великою помилкою, яку уряд не зробить", – заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес перед голосуванням. Відзначимо, це вже четверте продовження надзвичайного стану в Іспанії.
Станом на 6 травня в країні зафіксовано понад 250 тисяч випадків коронавірусу, що є другим показником у світі після США. При цьому кількість летальних випадків у країні перевищила 25 тисяч, одужали майже 160 тисяч пацієнтів.

Німеччина

У Німеччині другий день поспіль зростає кількість нових випадків зараження коронавірусом, водночас кількість щоденних смертей серед інфікованих знизилась. Про це свідчать дані Інституту Роберта Коха, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Bild. За останню добу в Німеччині підтверджено 1284 нових випадків захворювання, тоді як вчора повідомлялося про 947 випадків. Попередні два дні було майже 680. Загальна кількість інфікованих із початку епідемії зросла до 166 091 особи.

Франція

Через падіння попиту під час пандемії коронавірусу пивовари Франції вирішили вилити не менш як 10 млн літрів пива. Асоціація пивоварів Франції оголосила, що буде змушена піти на такий крок у зв'язку із закриттям кав'ярень, ресторанів і пабів, передає BFM. "Різке закриття кав'ярень, ресторанів, зупинення туристичної діяльності та скасування всіх фестивалів і заходів привели до того, що понад 10 млн літрів пива виявилися не затребуваними", – оголосили в асоціації. Таким чином пивоварні компанії через утилізацію втратять кілька мільйонів євро. Відзначається, що приблизно 70% пивоварень Франції повідомили про скорочення як мінімум удвічі товарообігу з середини березня. До кінця квітня 25% пивоварень в країні повністю припинили роботу. При цьому половина підприємств отримали допомогу від держави. Очікується, що жорстка форма режиму ізоляції у Франції закінчиться 11 травня. Тоді відкриється торговельна мережа, крім ресторанів і кав'ярень. Щодо ресторанів і кав'ярень буде прийматися окреме рішення в кінці травня з перспективою можливого відкриття після 2 червня.

Польща

Вибори президента Польщі, заплановані на 10 травня, не відбудуться у визначений термін через пандемію коронавірусу. Про це йдеться в заяві лідера правлячої партії "Закон і справедливість" Ярослава Качинського і його партнера по коаліції, лідера політичного об'єднання "Згода" Ярослава Говіна, повідомляє РАР. "Спікер Сейму оголосить про нові президентські вибори у перший можливий термін", – йдеться в заяві. Як зазначили Качинський і Говін, нові вибори вирішено провести в заочній формі – поштою. 

Китай

У Китаї загалом зафіксували 82 885 пацієнтів із коронавірусом. За добу виявили два нових випадки.

Туреччина

МОЗ Туреччини каже, що взяв під контроль поширення COVID-19 у країні. Туреччина пройшла перший етап протистояння пандемії, упродовж якого епідемію було взято під контроль. У другому періоді головним стане контроль над соціальним життям для запобігання новим випадкам інфікування, повідомив міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа, пише "Укрінформ". За його словами, успіх проходження другого етапу все ще залежить від певних умов, зокрема вжиття запобіжних заходів та їх дотримання.
За минулу добу в Туреччині було зроблено 30 303 тести, з них 2253 дали позитивний результат. 64 людини вмерло, 4917 одужали. Загалом за весь час було зроблено понад 1,23 млн тестів, виявлено 131 744 інфікованих, 3584 людини померло, 78 202 одужали.
Як повідомляв 5.UA, на 9:00 7 травня в Україні 13 691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 340 летальних, 2396 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 507 нових випадків. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну