УКР РУС
» » Транспорт з фестивалю Burning Man 2019: дитячі мрії та нічні жахіття дорослих зібрались на шабаші в пустелі
Всі новини

Транспорт з фестивалю Burning Man 2019: дитячі мрії та нічні жахіття дорослих зібрались на шабаші в пустелі

Неймовірні рухомі скульптури та інсталяції.

Американський фестиваль Burning Man багато в чому нагадує відьомський шабаш, а його магія здатна переносити в інші світи, народжені “суспільним несвідомим”. Наша увага зосереджена на транспорті учасників цього річного фестивалю.

Пустеля Блек-Рок, у штаті Невада, в кінці кожного літа перетворюється на дивовижний ярмарок надзвичайного. Фестиваль Burning Man починається в останній понеділок серпня у першу хвилину після півночі та триває вісім днів – до першого понеділка вересня, коли в США відзначають свято День праці і оголошується вихідний по всій країні.

Фестиваль підпорядкований скоріше не правилам, а певним ідеям. Організатори називають його експериментом по створенню спільноти радикального самовираження, при цьому кожен творить що заманеться.


Обов'язкова умова для кожно учасника: прибрати за собою сміття та інші сліди свого існування. А тому після фестивалю пустеля знову перетворюється на пустку без жодного сліду десятків тисяч людей, які ще вчора жили тут. У цьому теж є певний символізм.

View this post on Instagram

Mystical daydreams

A post shared by Inna Shnayder (@inna.shnayder) on

На фестивалі заборонені будь-які грошові відносини між учасниками, але натуральний обмін та подарунки – вітаються. Звичайно, заборонена на фестивалі і будь-яка реклама чи інші комерційні прояви.


Burning Man вітає діяльних учасників, а не пасивних глядачів. Арт-об'єкти, інсталяції та інші творчі безумства тут створюються самими гостями.

Потрапити на фестиваль важко. Квитки надходять у продаж партіями, які не більше двох в одні руки. З'являються вони в різний час і на різних умовах щороку.

View this post on Instagram

Ты не знаешь что такое настоящий стресс, если не покупал билеты на Burning Man ? Если честно, для меня этот процесс неожиданно оказался адовым трешем.. ⠀ Каждый год процесс покупки и даты продаж слегка отличаются, поэтому за информацией нужно следить на главном сайте. С каждым годом билеты купить все сложнее, как говорят ? ⠀ Мы смогли купить 1 билет и пасс на машину на OMG sale (за $751 с налогами) и 1 FOMO билет получили через STEP (за $1689 с налогами) ? Детские билеты до 12 лет бесплатны - их можно распечатать заранее или получить уже на месте. ⠀ Что значат эти названия, как было с билетами на BM 2019, а также пару лайфхаков читайте ниже: ⠀ В феврале открывается продажа билетов для групп (около 32000 билетов за $425+налог). Это касается ключевых лагерей, команд машин-мутантов и тех, без кого Бернинг Мен просто невозможен. Если вы в первый (и даже в десятый) раз, вас это не касается ? НО ⠀ ?Ближе к началу мероприятия, у них может остаться какое-то количество билетов и возможность их получить они будут обменивать на вашу помощь. Особенно в строительстве. Тут будьте готовы поехать в пустыню на недельку-другую раньше и жестко работать ? ?Подпишитесь заранее на все тематические группы в фейсбуке и старайтесь завязать знакомства в тусовке ? Уже сейчас! ⠀ В феврале же открываются заявки на так называемые low-income билеты за $210 (около 4500 билетов). ?Для этого нужно предоставить свои финансовые документы. ⠀ В марте уходят 4 тысячи билетов по $1400+налог - FOMO sale. Их цена как раз компенсирует билеты для малоимущих. ⠀ В апреле MAIN sale - 23000 билетов по $425+налог. В этом году билеты закончились через 3 часа после старта продаж ? ⠀ В мае открывается программа обмена STEP - туда сдают билеты те, кто передумал/не может поехать. Соответственно, эти билеты переходят тем, кто желает их купить. По очереди ? ⠀ И финальная OMG sale в июле - еще 3 тысячи билетов по $550+налог. Билеты разлетелись за 40 минут. ⠀ На каждой распродаже продаются и пассы на машину по $100. Каждый человек может купить максимум 2 билета и один пасс ? ⠀ А теперь сложности: ?????? (в комментариях) ??????

A post shared by Недетские Путешествия, США (@gruni_ce) on


За деякими повідомленнями найдешевші квитки коштують по 425 доларів і на цьогорічний фестиваль вони були повністю розпродані ще навесні, в перші три години, після відкриття “каси”.

Втім, дехто не шкодує і кількох тисяч доларів за можливість потрапити на фестиваль. При цьому забезпечити собі умови для проживання і харчування в спекотній і холодній пустелі гості-учасники мають самостійно.


Чимало учасників приїздять з-за кордону. Однак, дивлячись на ці фото, таке пристрасне бажання потрапити на Burning Man не видається дивним.

View this post on Instagram

Burning Man festival,party bus ?

A post shared by MARINOLOCO (@techminimalsound) on

Транспорт тут не лише їздить, повзає, стрибає та ходить, а й слугує житлом, пересувною дискотекою чи світловою інсталяцією.


Тема цьогорічного фестивалю – метаморфози.

Гортайте далі,


це ще не кінець,

продовжуємо,


ще,

наближуємось до завершення,

а на останок фото-галерея:

Фото: учасники і експонати Burning Man 2019 / Forbes, Zagge, Veetbox, Flickr/Duncan Rawlinson

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну