УКР РУС
» » Отруєння Навального: які заяви зробили у США та НАТО – сюжет
Всі новини

Отруєння Навального: які заяви зробили у США та НАТО – сюжет

Офіційний Вашингтон не впевнений у причетності Росії до отруєння Олексія Навального. Про це повідомив американський президент Дональд Трамп. А от у НАТО в доказах, наданих Німеччиною, не сумніваються. Докладніше про реакцію Білого дому та Північноатлантичного Альянсу на отруєння російського опозиціонера розповість кореспондент "5 каналу" Євген Пилипчук. Німеччина досі не надала Сполученим Штатам переконливих доказів отруєння Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок". Таку заяву зробив Дональд Трамп під час брифінгу у Білому домі.
"Я чув, про що повідомила Німеччина. Та я досі достеменно не знаю, що сталося. Ситуація мені здається трагічною. Це жахливо. Це не мало статися. У нас ще немає чітких доказів, але ми розглянемо це уважніше", – говорить Дональд Трамп, президент США.
А от у НАТО в доказах, наданих Німеччиною, не сумніваються. Там закликали Росію передати Організації із заборони хімічної зброї всю інформацію щодо нервово-паралітичної речовини "Новічок". І додали – якщо Москва відмовиться від співпраці, то може потрапити під нову порцію санкцій.
"Немає сумнівів, що пана Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Застосування такої зброї неприпустиме. Усі союзники НАТО засуджують вчинений Росією замах на Олексія Навального. Кремль укотре виявив неповагу до людського життя і міжнародного права. Росія має дати відповідь на серйозні запитання і почати співпрацювати з Організацією із заборони хімічної зброї для проведення міжнародного розслідування. Винні у цьому жахливому отруєнні мають бути притягнуті до відповідальності", – каже Єнс Столтенберґ, генеральний секретар Альянсу. У Кремлі на заяву Столтенберґа поки що не відреагували. Нині там досліджують аудіозапис розмови, яку оприлюднили в адміністрації білоруського президента. На ньому два чоловічі голоси обговорюють фальсифікацію доказів про отруєння Навального. За словами одного з учасників розмови, це необхідно, щоб відволікти Росію від втручання у справи Білорусі.
У Німеччині звинувачення Лукашенка відкидають. У тамтешньому уряді заявили, що окрім уже оприлюдненої інформації їм нічого додати.
Ймовірне отруєння Олексія Навального сталося 20 серпня. Російському опозиціонеру стало зле в літаку з Томська в Москву. Він екстрено приземлився в Омську. За кілька днів, політика у стані коми транспортували на лікування до клініки Шаріте у Німеччині. Її лікарі заявили, що політика отруїли нервово-паралітичною речовиною групи з "Новічок". Такі речовини розробляли у Росії. Світова спільнота засудила отруєння Навального. Вона закликала Росію провести прозоре розслідування справи і покарати винних. Євген Пилипчук, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну