УКР РУС
» » Заплуталися у версіях: чому Навальному стало зле та що про це говорять у Росії та світі – сюжет
Всі новини

Заплуталися у версіях: чому Навальному стало зле та що про це говорять у Росії та світі – сюжет

Російський опозиціонер Олексій Навальний у нестабільному стані, і його не можна транспортувати. Так кажуть лікарі Омська. Більше ніж добу медики не можуть визначитися з причиною недуги опозиціонера. Свої версії змінюють ледь не щогодини. Чому ж політику стало зле та що про це говорять у Росії та світі, кореспондентка "5 каналу" Мирослава Танська розповість.
Заплуталися у версіях. Що ж таки сталося з російським опозиціонером Олексієм Навальним, досі не можуть визначити в Росії. Поки що основна версія лікарів – порушення обміну речовин.
Водночас медики переконують: слідів отрути в організмі політика немає. Про це заявив заступник головного лікаря Анатолій Калініченко. У крові Навального не виявили токсичних речовин. Аби остаточно зрозуміти, що з хворим, його біоматеріали направили до московської лабораторії. За кілька годин до цього правоохоронці висунули геть іншу версію погіршення здоров'я політика. В організмі Навального не просто виявили отруту, а вона ще й становить небезпеку для оточення. Про це заявив директор Фонду боротьби з корупцією Росії Іван Жданов, цитуючи слова працівника поліції. Яка це конкретно речовина – не розголошують, бо це таємниця слідства.
Про отруєння Навального твердять і російські активісти. Мовляв, опозиціонера отруїли через його громадянську позицію. Він активно критикує Кремль. У версію алкогольного отруєння, яку активно розкручують у Москві, не вірять. "Я знаю Олексія Навального уже понад 10 років. Він ніколи не зловживав алкоголем. Він – цілком здорова людина. В останній місяць перед карантином ми пробігли з ним декілька кілометрів, і він був у чудовій формі. Реакція влади – найкраще свідчить про те, хто ж його отруїв", – говорить Сергій Гурієв, економіст.
В одному ж таки свідчення збігаються. І медики, і правоохоронці твердять: політик у нестабільному стані. Через це лікарі, зокрема, заборонили перевозити його до іншої лікарні. До Омська ж прибув спеціальний медичний літак, щоби забрати Навального до Німеччини. А саме – берлінської клініки "Шаріте".
"Єдина причина не відпускати Навального в літак із фахівцями, який обладнаний краще, ніж лікарня, і вже чекає Навального тут, неподалік, за 15 хвилин, – це бажання не дати йому отримати якісніший медичний супровід та дочекатися, поки сліди отрути не зникнуть", – вважає працівник Фонду боротьби з корупцією Росії Георгій Албуров. У Євросоюзі ж натомість очікують, що російська влада таки дозволить транспортувати Навального за кордон для лікування.
"Ми віримо, що російська влада виконає свою обіцянку та дозволить безпечно перевезти Навального за кордон, аби отримати медичне лікування, так, як хоче його родина", – каже Набіла Массралі, речниця представництва ЄС із закордонних справ та політики безпеки.
Напередодні на ситуацію з російським політиком відреагували глави МЗС Балтійських країн, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель, а також канцлерка Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. Упродовж двосторонньої зустрічі заявили, що їхні країни готові допомогти в лікуванні російського опозиціонера. Цікавиться здоров'ям Навального і американський президент Дональд Трамп. "Ми стежимо за цим. Поки що в нас немає інформації, але Майк Пенс найближчим часом надасть мені звіт", – говорить Дональд Трамп. Нагадаємо, Олексія Навального госпіталізували напередодні вранці. Він повертався з Томська до Москви. Під час польоту йому стало зле. Літак терміново сів в Омську, й Олексія доправили до найближчої лікарні, у відділення реанімації. Там він впав у кому. Його підключили до апарата штучної вентиляції легенів. У штабі політика припускають, що могли отруїти невідомою речовиною, підмішаною в чай. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну