УКР РУС
» » Отруєння Навального: які версії висувають у штабі політика – подробиці
Всі новини

Отруєння Навального: які версії висувають у штабі політика – подробиці

Випив чаю – та впав у кому. Російського опозиціонера та палкого критика путінського режиму отруїли. У цьому впевнені у штабі Олексія Навального. Зле політику стало в літаку на шляху з Томська до Москви. Повітряне судно екстрено посадили в Омську, а самого Навального відвезли до лікарні. На інцидент реагує Європа і Сполучені Штати Америки. У своїх коментарях кажуть: отруєння. А от у Кремлі своя версія. Яка та хто приніс Олексію Навальному чай? Кореспондентка "5 каналу" Вероніка Орєхова розкаже.
Кричить по допомогу, а потому втрачає свідомість. Ці кадри оприлюднили пасажири рейсу Томськ – Москва. Ним опозиціонер Олексій Навальний зранку повертався до російської столиці. Під час польоту йому раптово стало зле.
"Він сказав, що погано почувається, попросив серветки, у нього виступив піт. Я поговорила з ним, нам привезли воду. Я запитала, чи допоможе йому вода. Він сказав, що ні, йому потрібно вийти, після цього вийшов у туалет і втратив свідомість", – розповідає прес-секретарка політика Кіра Ярмиш. Літак терміново посадили в Омську. В аеропорту вже чекали карети швидкої допомоги. Непритомного Навального одразу везуть до реанімації. Там підключають до апарату штучної вентиляції легенів. Нині політик у комі. Лікарі оцінюють його стан як стабільно тяжкий. "Стан пацієнта стабільний, триває інтенсивна терапія, ми робимо десятки аналізів стану його крові, роботи мозку, інших органів і систем", – каже заступник головного лікаря Анатолій Каліниченко.
До Омська приїхали дружина опозиціонера Юлія та його особиста лікарка. До Навального їх пропустили не відразу. Поліцейські, які чергували поряд із палатою, заявили: пацієнт "не давав згоди на відвідини". Соратники політика вважають: чоловіка отруїли токсином. Його підсипали в чай, який він випив зранку в кав'ярні Томського аеропорту. Напій приніс помічник Ілля Пахомов.
"У кафе аеропорту він пив тільки чорний чай. Вважаємо, що його отруїли, і це сталося через чай", – говорить прес-секретарка політика. Чому політику і справді стало зле, досі невідомо. Отруєння – лише одна з можливих версій. Говорити про остаточну, за словами лікарів, можна буде лише після отримання всіх результатів аналізів. У МОЗ Росії заявили, що взяли лікування Навального під контроль. У штабі Навального твердять: лікарі навмисно зволікають з оприлюдненням результатів аналізів. Соратники вимагають перевести його до іншої лікарні. Адже це не перша спроба отруїти опозиціонера. Торік його забрали до шпиталю просто з поліцейського відділку. Там Навальний відбував адміністративний арешт за заклик до участі у протестах проти влади. Тоді в нього діагностували гостру алергічну реакцію. Деякі російські опозиціонери вже заявили: Навального отруїли через його активну громадянську позицію. 44-річний Олексій Навальний – блогер та політичний діяч. Він активно критикує дії Володимира Путіна. Також є засновником некомерційного Фонду боротьби з корупцією. У своїх розслідуваннях викривав, зокрема, шахрайські схеми російських топчиновників. З реакцією не забарилася і світова спільнота.
"Я глибоко занепокоєний отруєнням російського опозиційного лідера Олексія Навального під час його перельоту до Москви. Співчуваю його родині", – заявляє Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії.
Отруєння опонентів для Кремля – звична справа. 2009-го вбили критика Кремля та олігарха Олександра Перепеличного, який поширював компромати на російських високопосадовців. Від токсичних речовин 2006 року помер і колишній розвідник Олександр Литвиненко, який вже у Британії активно критикував дії російської влади. Останнім постраждав колишній російський розвідник Сергій Скрипаль, який мав британське громадянство. 2018-го його разом із дочкою отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Тоді через зухвалий злочин Британія і Сполучені штати наклали на Росію нові санкції. Вероніка Орєхова, Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну