УКР РУС
» » "Підлість і боягузливість": міжнародна спільнота відреагувала на отруєння Навального "Новачком"
Всі новини

"Підлість і боягузливість": міжнародна спільнота відреагувала на отруєння Навального "Новачком"

Відреагувати на злочинні дії Кремля, який намагається розправитися з опозиціонером, закликало міжнародну спільноту вітчизняне МЗС. Відомство оприлюднило відповідну заяву.
Отруєння Олексія Навального засудив Євросоюз. Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав атаку порушенням міжнародного права. Брюссель вважає це підлістю і боягузливістю та вимагає від Росії покарати винних. Пояснень від Москви очікує і Велика Британія, заявив прем'єр Борис Джонсон.
"Те, що проти Олексія Навального застосували хімічну зброю, обурливо. Ми на власні очі бачили смертельні наслідки "Новачка" у Великій Британії. Тепер російський уряд має пояснити, що сталося з паном Навальним. Ми будемо працювати з міжнародними партнерами, щоб забезпечити справедливість", – сказав прем'єр Великої Британії.
"Канцлерка Меркель повідомила мені, що на російського опозиційного лідера Навального здійснили напад нервово-паралітичною речовиною у його ж країні. Це черговий підлий і боягузливий вчинок. Винні в цьому мусять бути притягнуті до відповідальності", – наголосив президент Єврокомісії Урсула фон Дер Ляєн. Відповідальність на Кремль за отруєння опозиціонера поклала Литва. Міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс зазначив: "Новачок" не можна купити в аптеці, тож за нападом стоїть саме російська влада. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг обіцяє обговорити проблему зі всіма членами НАТО.
"Німеччина оголосила, що Олексій Навальний став жертвою атаки з "Новачком". Я категорично засуджую використання нервово-паралітичного засобу військового рівня, що робить ще більш терміновим проведення Росією повного і прозорого розслідування. Ми проконсультуємося з Німеччиною і всіма членами НАТО щодо наслідків", – заявив Столтенберг.
Нагадаємо, 20 серпня в Росії екстрено госпіталізували опозиціонера Олексія Навального. У нього підозрювали отруєння токсинами. У штабі політика припускають, що його могли отруїти невідомою речовиною, підмішаною в чай.    Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну