УКР РУС
» » НАТО вимагає міжнародного розслідування отруєння Навального
Всі новини

НАТО вимагає міжнародного розслідування отруєння Навального

Дозволити провести міжнародне розслідування обставин отруєння Олексія Навального вимагає від Росії НАТО. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг за підсумками засідання послів 30 країн-союзниць.
Він закликав Москву передати Організації із заборони хімічної зброї всю інформацію щодо нервово-паралітичної речовини "Новічок". Раніше німецькі фахівці дійшли висновку, що опозиціонера отруїли саме цим токсином.
Здійснивши замах на Олексія Навального, Росія вкотре порушила міжнародне право, наголосив Єнс Столтенберг. І повідомив, що в Альянсі розглядають можливі санкції проти Кремля.
Зокрема, позбавлення акредитації представників російської місії в НАТО – як це зробили після замаху на Сергія Скрипаля та його дочку у британському Солсбері 2018-го.
В Альянсі бачать чіткі паралелі між отруєнням колишнього російського розвідника та Олексія Навального, заявив генсек НАТО.
"Немає сумнівів, що пана Навального отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Застосування такої зброї неприпустиме. Усі союзники НАТО засуджують вчинений Росією замах на Олексія Навального. Кремль укотре виявив неповагу до людського життя і міжнародного права. Росія має дати відповідь на серйозні запитання і почати співпрацювати з Організацією із заборони хімічної зброї для проведення міжнародного розслідування. Винні в цьому жахливому отруєнні мають бути притягнуті до відповідальності", – заявив Єнс Столтенберґ, генеральний секретар альянсу. Як повідомляв 5.UA, 20 серпня російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку, на якому він летів із Томська до Москви. Авіалайнер зробив екстрену посадку в Омську, політика госпіталізували. 22 серпня спецлітаком його доставили до Берліна. Навальний наразі в комі, його стан оцінюється як стабільно тяжкий. 2 вересня стало відомо, що в організмі Навального знайшли речовину з групи "Новачок".  Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну