УКР РУС
» » Пережити пандемію і не захворіти на COVID-19 – що пропонують винахідники
Всі новини

Пережити пандемію і не захворіти на COVID-19 – що пропонують винахідники

Через пандемію коронавірусу масові заходи скасовують у більшості країн світу. Закриті галереї, виставкові зали, цирки та театри, скасовані фестивалі. Натомість винахідники пропонують пристрої, які полегшують життя людей в умовах небезпеки зараження: про деякі з таких винаходів розповість кореспондентка "5 каналу" Вероніка Орєхова. Набридло вдягати рукавички, щоби відчинити двері в супермаркеті? Інженери з Фінляндії знайшли вихід. Вони розробили спеціальні насадки на ручки дверей. Винахід дає змогу легко їх відчиняти ліктями. Люди зайвий раз не торкатимуться поверхонь, тож не наражатимуть себе на більший ризик підхопити коронавірус.
"Ми тривалий час думали: як можемо допомогти людям у ці скрутні часи. І раптом ми зрозуміли, що предмет, якого найчастіше торкаються люди – ручки дверей", – каже Калле Сааріма, автор проєкту.
Такі пластикові насадки вироблені зі вторинного пластику та надруковані на 3D-принтері. Спочатку автори проєкту роздавали ґаджети невеликим продуктовим крамницям. А тепер постачають розробку всім супермаркетам у місті.
"Це дуже гарний і корисний винахід. Я переживала щоразу, коли відчиняла двері в супермаркеті, а тепер приходжу до магазинів без жодних острахів", – каже місцева мешканка. Допомогти людям не захворіти на COVID-19 намагаються і в Бразилії. У цій країні найбільше випадків зараження, ніж будь-де в Латинській Америці. Масові заходи у Бразилії заборонені. Дистанційно тепер працюють не лише школи, офіси та церкви, а й розважальні заклади. Найбільший цирк країни в Ріо-де-Жанейро розпочав відеотрансляції своїх шоу. Так намагаються не лише убезпечити людей і подарувати гарний настрій заручникам карантину, а й зібрати кошти на існування. "Ми навіть ніколи не уявляли, що опинимося в такій ситуації. Але ми щасливі, що хоч якось можемо допомогти людям, підняти настрій та й дати раду артистам", – говорить Вінсент Перес, директор цирку.
А от організатори квіткового фестивалю в японській префектурі Тіба вдалися до рішучіших кроків. Садівники зрізали понад 100 тис. тюльпанів. Адже помилуватися їхнім цвітом до місцевого парку щодня приходили кілька сотень людей.
У Японії нині діє режим надзвичайного стану. Закриті всі магазини, окрім продуктових та аптек, навчальні заклади, музеї, ресторани та бібліотеки. Але обмежити пересування громадян влада, за японським законодавством, не може. Людям радять уникати соціальних контактів та залишатися вдома. Вероніка Орєхова, "5 канал" Дивіться фотогалерею за темою: 

Таким ви Київ ще не бачили: журналістка показала, як центр столиці чемно дотримується карантину

/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook
/ Христина Бердинських / Facebook Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну