УКР РУС
» » Протидія поширенню COVID-19: як різні країни борються з пандемією
Всі новини

Протидія поширенню COVID-19: як різні країни борються з пандемією

Пандемія через поширення COVID-19 шириться світом. Заражені є у всіх країнах Європи і на всіх континентах, їх кількість щодня збільшується. "5.UA" розповість, яка нині ситуація в країнах і як протидіють поширенню недуги.

Об'єднані Арабські Емірати

Аеропорти ОАЕ на два тижні призупинять приймання і відправлення пасажирських літаків через пандемію коронавірусу. Як повідомляє DW, обмеження не поширюються на перевезення вантажів і рейси з метою евакуації.

Нова Зеландія

Там влада розпорядилася з 24 березня тимчасово закрити школи і компанії, чия діяльність не є життєво важливою. Як заявила прем'єр-міністр Джасінда Ардерн, супермаркети й аптеки продовжать роботу.

Сполучені Штати Америки

У США ще два штати – Огайо та Луїзіана – оголосили про заборону населенню залишати свої будинки без нагальної потреби з метою сповільнити поширення пандемії коронавірусу SARS-CoV-2. Влада обох штатів повідомила про запровадження обмежень у неділю, 22 березня, повідомляє DW. Зазначається, що ці штати приєдналися до штатів Нью-Йорк, Каліфорнія, Іллінойс, Коннектикут і Нью-Джерсі, котрі ще раніше вдалися до аналогічних заходів. У цих семи штатах проживає загалом понад 100 мільйонів людей. Тож тепер фактично кожен третій американець має не виходити з дому без нагальної потреби. Водночас протягом останньої доби в США значно зросла підтверджена кількість інфікованих коронавірусом. За даними Університету Джона Гопкінса, на вечір 22 березня в Сполучених Штатах налічувалося понад 32 тисячі заражених коронавірусом. Летальних випадків унаслідок COVID-19 так само побільшало – тепер їх 400, підрахували експерти університету.

Нідерланди

Мешканцям Нідерландів на мобільні телефони розсилають повідомлення про надзвичайну ситуацію, зумовлену поширенням коронавірусу. Про це повідомляє "Укрінформ". У телефонному повідомленні нагадують, що у Нідерландах немає заборони виходити надвір, але закликають без нагальної потреби не полишати домівки. А якщо вже хочеться погуляти просто неба, слід дотримуватися дистанції – не підходити до інших людей ближче ніж на 1,5 метра. За останніми даними, у Нідерландах коронавірусом заразилися 4204 особи, 179 – померли.

Туреччина

За минулу добу в Туреччині загальна кількість інфікованих коронавірусом сягнула 1236, 30 осіб померли. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа, передає "Укрінформ". "Загалом проведено 20 345 тестів, підтверджено 1236 діагнозів. 30 пацієнтів похилого віку ми втратили", – констатував міністр. Він уточнив, що за минулу добу зафіксовано 289 фактів зараження COVID-19 та дев'ять летальних випадків. Міністр закликав громадян залишатися вдома, аби запобігти поширенню вірусу.

Чехія і Чорногорія

Влада Чорногорії та Чехії повідомила про перші летальні випадки внаслідок зараження коронавірусом. У Міністерстві охорони здоров'я Чехії повідомили, що в лікарні Праги від коронавірусу помер 95-річний пацієнт, передає НВ. У чоловіка була низка захворювань, зокрема, хронічна серцева недостатність і хронічна ішемічна хвороба серця. Крім того, пацієнт носив кардіостимулятор. У Чорногорії від коронавірусу помер 65-річний пацієнт із хронічним захворюванням легенів. Пацієнт був госпіталізований рано вранці 22 березня. Аналізи підтвердили у нього наявність вірусу.

Сербія

У Сербії діють суворі обмеження, закриті громадські заклади, від 20:00 до 5:00 – комендантська година, зазначає "5 канал". Людям похилого віку заборонили виходити на вулицю. Готується і мобільний госпіталь на 3 тисячі місць. Команда китайських медиків прибула до Сербії, щоб допомогти у подоланні коронавірусу. Це шестеро лікарів, які також привезли апарати штучної вентиляції легенів і маски.

Німеччина

У Німеччині запроваджують додаткові суворі заходи карантину. Зокрема заборонили збиратися більше двох осіб. Обмеження не стосується членів окремих родин. За порушення правил – штраф до 25 тисяч євро. Про світову солідарність у боротьбі з коронавірусом дивіться у сюжеті кореспондентки "5-го" Нонни Стефанової:
Як повідомляв 5.UA, 339 026 людей захворіли у світі на коронавірус від початку спалаху недуги. Одужали – понад 99 тисяч. Станом на зараз, за офіційними даними, хворіють понад 225 тисяч осіб. Померли від коронавірусу – 14 698. Більшість – це громадяни Китаю та Італії.


Дослідники в США показали нові знімки коронавірусу під мікроскопом у кольорі

/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID
/ Flickr/NIAID Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну