УКР РУС
» » COVID-19: у Києві можуть обмежити рух транспорту, якщо заражених коронавірусом стане більше – спецвипуск
Всі новини

COVID-19: у Києві можуть обмежити рух транспорту, якщо заражених коронавірусом стане більше – спецвипуск

У Києві можуть обмежити рух транспорту, якщо заражених коронавірусом стане більше. Про це повідомив столичний мер Віталій Кличко.

У такому разі, за його словами, містом їздитимуть автобуси, що будуть довозити до роботи людей, які забезпечують життєдіяльність міста. Йдеться про лікарів, рятувальників та працівників департаментів з надзвичайних ситуацій.

Тим часом водії маршруток та тролейбусів у Києві намагаються дотримуватися вимог карантину, який діє від понеділка – запускають у салон лише по десять пасажирів. Контролюють це також і поліцейські. На зупинках роз'яснюють людям, що не варто порушувати цих правил та вмовляють тих, хто зайвий у транспорті, вийти.


Натомість не всі пасажири з розумінням ставляться до такої ситуації. Свою злість виливають навіть на журналістів.

Станом натепер в Україні 26 офіційно підтверджених випадків інфікування коронавірусом.

У Чернівецькій області – 15, у Донецькій – один, по два у Житомирській та Дніпропетровській областях. Два випадки зафіксували на Київщині та три у столиці. Один на Івано-Франківщині.

Маємо і три летальні випадки. Померли 71-річна жінка у Житомирській області, 56-річна жінка на Івано-Франківщині та 33-річна у Чернівецькій області. І один випадок одужання від коронавірусу.

Водночас, за даними чільника Чернівецької обласної держадміністрації, нині на Буковині є півтори тисячі людей, які повернулися із країн, де нині вирує недуга. Вони потенційно можуть бути носіями вірусу.

Володимир Зеленський повідомив: медичне обладнання із Китаю – до України привезуть впродовж двох діб.

"В ближчі 48 годин до України прибудуть: 10 млн високоточних лабораторних тестів, які будуть розподілені по всіх куточках України. 10 апаратів штучної вентиляції легень, 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки. 100 тис. масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції. 400 тис. експрес-тестів та 10 тиc. літрів дезінфекційної рідини", – зазачив президент України.


літак5 канал

Тести на коронавірус, медичні маски та апарати вентиляції легенів доправлять до України з Китаю. Їх привезе військовий вантажний літак.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від "Слуг народу" Андрій Мотовиловець, який і супроводжуватиме борт.

За його словами, літак злітає з аеропорту Бориспіль. У китайському Гуанджоу медичний вантаж літак забере завтра об 11. Ще один такий рейс запланований наступного тижня. 

Через інфікування коронавірусом нардепа Сергія Шахова – Верховна Рада не припинятиме роботу. Про це повідомив голова парламенту Дмитро Разумков в інтерв'ю агенції Інтерфакс.

Спікер запевнив, що попри оголошений карантин, Верховна Рада продовжує працювати над новими законопроєктами у комітетах. Нардепи намагаються збиратися в одному приміщенні невеликими групами, щоб скоротити ризики зараження.

Дмитро Разумков також зазначив, що серед народних обранців поки що не зафіксовано нових випадків захворювання на коронавірус.

Служба таксі Uber безоплатно довозитиме до лікарень медичних працівників, задіяних у запобіганні та ліквідації коронавірусної інфекції в Україні. Відповідне рішення ухвалило Міністерство охорони здоров'я спільно з перевізником.


убер5 канал

Ця опція буде доступною в містах, де функціонує сервіс Uber: у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці. Поїздка для медпрацівників буде безкоштовною. Домовленість між МОЗ та UBER передбачає 10 тисяч поїздок, які медичні працівники можуть здійснити, щоби дістатися до своїх лікарень та робочих місць.

Також, про домовленість із МОЗ повідомила й служба таксі BOLT. Вона надаватиме промокоди на поїздки медичним працівникам. Промокоди будуть надаватись згідно з пріоритетними списками від МОЗ та міських адміністрацій. Мінохорони здоров'я закликає й інших перевізників долучатися до такої ініціативи та допомагати тим, хто рятуватиме людські життя.

В Одесі водолази та рятувальники на човнах та квадроциклах закликають містян дотримуватись карантину і без потреби не виходити з дому.

Кампанію з інформування населення щодо коронавірусу запустили на ділянці у 30 кілометрів – вздовж узбережжя. Адже більшість містян під час карантину пішли гуляти на міські пляжі.


карантин в Одесі5 канал

Самі ж одесити переконані – морське повітря для здоров'я корисне, а великі пляжі дозволяють тримати безпечну відстань одне від одного.

Загальна кількість людей, що захворіли на коронавірус від початку його поширення, – 255 тисяч 729.

Повністю одужали майже 90 тисяч. Понад 10 тисяч 400-ста людей - померли. Більше 155 тисяч - досі хворіють.

Перша п'ятірка країн за кількістю хворих – незмінна. Це Китай, де розпочалася пандемія. Там підхопили коронавірус майже 81 тисяча людей.

Але кількість нових випадків ураження – значно зменшилася. Так, за минулу добу заразилося 39 людей. Померло троє. Натомість стрімко поширюється вірус в Італії. Загальна кількість хворих там перевищила 41 тисячу. Понад 3 тисячі 400 людей померли. Тих, хто одужав більше – 4 тисяч 400 осіб.

У першій п’ятірці за темпами поширення недуги, також Іспанія, Іран та Німеччина. В Іспанії і в Німеччині за цю добу кількість хворих збільшилася на понад дві тисячі осіб. Кількість летальних випадків в Іспанії – понад двісті людей, а в Німеччині – чотири особи.

Для запобігання ситуації стрімкого розповсюдження коронавірусу, міністерство охорони здоров'я закликає українців з розумінням та відповідальністю поставитися до обмежувальних заходів та дотримуватися елементарних рекомендацій.



  • Обмежте будь-які контакти. За можливості, залишайтеся вдома і не виїжджайте в місто.



    Дотримуйтеся правил особистої гігієни. Мийте часто руки з милом упродовж 20 секунд.



    Користуйтесь антисептиком. Вміст спирту у ньому має бути не менше 60-80%.



    Не торкайтеся брудними руками очей, носа та рота.



    Уникайте контакту з особами, які мають симптоми застуди.



    Тримайтеся від присутніх поруч людей на відстані не менш як півтора метра.



    Термічно обробляйте продукти та ретельно мийте руки після приготування м'яса.



    Провітрюйте та зволожуйте приміщення.



    У разі проявів будь-яких симптомів інфекції, залишайтеся вдома та зателефонуйте сімейному лікарю. Дотримуйтеся його рекомендацій. Не відмовляйтеся від госпіталізації, якщо лікар на цьому наполягає.

Як повідомляв 5.UA, на Дніпропетровщині запровадили режим надзвичайної ситуації.

Дивіться фотогалерею за темою:



Черги на зупинках і "забиті" маршрутки: як у столиці метро "пішло" на карантин, а кияни ні – ФОТО

/ Facebook / Киев Оперативный
/ Facebook / Киев Оперативный
/ Facebook / Киев Оперативный
/ Facebook / Транспорт Киева
/ Facebook / Киев Оперативный
/ Facebook / Киев Оперативный
/ Facebook / Транспорт Киева
/ Facebook / Alina Skala
/ 5 канал Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну