УКР РУС
» » COVID-19 у світі: школи Данії виходять із карантину, а частина засуджених у Туреччині – із в'язниць
Всі новини

COVID-19 у світі: школи Данії виходять із карантину, а частина засуджених у Туреччині – із в'язниць

Кількість зафіксованих випадків коронавірусної хвороби у світі сягнула 2 000 065, свідчать дані Worldometer. Такі цифри станом на ранок 15 квітня. COVID-19 поширився вже на території 210 країн. Від коронавірусу загинули 126 754 особи (155 за сьогодні), 484 597 людей одужали. Найбільшу кількість інфікованих виявлено у США – 614 246, Іспанії – 174 060 та Італії – 162 488. У Китаї, де в Ухані знаходився епіцентр спалаху, у даний час зафіксували 46 нових випадків коронавірусу (82 295 загалом) та одну нову смерть (3342 загалом), одужали 77 816 осіб. Що відбувається в країнах?
США
За минулу добу в США зафіксовано рекордну кількість летальних випадків серед заражених коронавірусом: померло 2228 пацієнтів. Такі дані Університету Джонса Хопкінса. Усього в США від початку епідемії померли понад 26 тисяч людей. Побороли хворобу приблизно 39 тисяч людей.
Данія
З 15 квітня в Данії відкриваються дитячі садки та школи відповідно до постанови уряду. Як повідомляє DW, у країні відновили роботу ясла, дитячі садки і школи для учнів із першого по п'ятий клас включно. Для цих установ були розроблені нові правила безпеки, в тому числі щодо дотримання дистанції. Ті установи, які в середу не готові до відкриття, відкриють свої двері наступного понеділка. Зазначається, що ця країна, своєчасно запровадивши обмежувальні заходи, змогла домогтися зменшення кількості заражених коронавірусом щодня. Зменшується і кількість хворих на COVID-19 в лікарнях і реанімаціях країни. У Данії зафіксовано 6706 випадків зараження коронавірусом, 299 людей померли. Одужали понад 2,5 тисячі.
Франція
У Франції зросла добова кількість загиблих від коронавірусу, за останні 24 години повідомили про понад 700 померлих хворих. Як пише "Європейська правда" з посиланням на BFMTV, про це оголосив генеральний директор Головного управління охорони здоров'я французького міністерства охорони здоров'я Жером Саломон. У Франції за останню добу від COVID-19 загинули 762 хворих, з них 239 – померлі у будинках для літніх людей.
Китай
Тим часом напередодні, 14 квітня, у континентальній частині Китаю зафіксовано 46 нових підтверджених випадків зараження COVID-19, 36 з яких було завезено з-за кордону, пише "Сіньхуа". Державний комітет у справах охорони здоров'я КНР в щоденному звіті повідомив про 10 нових випадків локального зараження, 8 випадків були виявлені в провінції Хейлунцзян, Північно-Східний Китай, а ще 2 – у провінції Гуанду, Південний Китай. За даними комітету, у вівторок у країні був зареєстрований один випадок із летальним наслідком, в провінції Хубей.
Туреччина
У Туреччині набув чинності закон, відповідно до якого задля запобігання поширенню коронавірусу з в'язниць буде випущено частину засуджених. Загалом під дію закону підпадає приблизно 90 тисяч осіб, повідомляє "Укрінформ". Закон не поширюється на осіб, які відбувають покарання за злочини, пов'язані з тероризмом, сексуальним насильством, наркотиками, умисними вбивствами та насильством над жінками. Натомість так зване хатнє ув'язнення передбачається, зокрема, для осіб старших 65 років, жінок, які мають дітей віком до семи років, а також засуджених, які потребують особливої допомоги. Неповнолітнім може бути скорочено термін покарання. Звільнення відбуватимуться під судовим контролем до кінця травня. Як повідомили в мін'юсті Туреччини, уже підтверджено 17 випадків інфікування коронавірусом серед ув'язнених, у т.ч. три смертельні. Окрім того, зафіксовано 79 випадків інфікування персоналу в'язниць, а також 80 – суддів та прокурорів. За останніми даними, від коронавірусної хвороби в Туреччині  померли 1403 особи (107 за минулу добу). Водночас одужали 4799 пацієнтів (за добу – 842).
Позитивна динаміка
Тим часом, як зауважують у центрі Джона Гопкінса, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків по країнах і світу, кількість нових випадків хвороби у світі зменшується вже четвертий день. 14 квітня у світі діагностували 58 800 заражень COVID-19. 13 квітня – 70 300 заражень COVID-19. 12 квітня – 75 200 заражень COVID-19. 11 квітня – 79 800 заражень COVID-19. Як повідомляв 5.UA, в Україні станом на 9:00 15 квітня 3764 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано рекордні 392 нових випадки.

#Стрижусявдома: в Україні запустили челендж на підтримку лікарів, що борються з коронавірусом

/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook
/ Facebook Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну