УКР РУС
» » Наступ Туреччини в Сирії: США та країни ЄС одна за одною відмовляються сприяти Анкарі
Всі новини

Наступ Туреччини в Сирії: США та країни ЄС одна за одною відмовляються сприяти Анкарі

Дональд Трамп наказав вивести усіх американських військових і з півночі Сирії. Зробив це, аби не допустити їхньої участі в бойових діях між турецькою армією та курдськими загонами. Про це повідомив глава Пентагону. Марк Еспер зазначив - має інформацію, що Анкара планує розширити географію атак. При цьому він наголосив, що територію Сирії покине не весь американський контингент. Сам лідер Білого дому на щорічному саміті "Цінності для виборців" назвав виведення військ - правильним рішенням. При цьому він наголосив, що не підтримує вторгнення Туреччини до Сирії.
"30 кілометрів смуга вздовж Туреччини. І курди хочуть туди піти, і це добре. Нехай, у них свої кордони. Але я не думаю, що наші солдати повинні бути там впродовж наступних 50-ти років, охороняючи кордон між Туреччиною і Сирією. У той час, як ми не можемо вберегти наші власні кордони. Я так не думаю!", - заявив Трамп.
Станом на сьогодні понад 130 тисяч людей були вимушені залишити свої домівки через бої між турецькими і курдськими силами. Близько чотирьохсот тисяч громадян можуть вимагати захисту і допомоги, повідомляють в ООН. Франція оголосила, що не постачатиме Анкарі зброю. Таке рішення ухвалило МЗС країни через побоювання, що зброя буде застосована під час наступу на курдів. Напередодні від постачання зброї Туреччині відмовилася Німеччина. Лідери країн Європейського Союзу обговорять це питання на саміті у Брюсселі за кілька днів. Представник МЗС Швеції вже анонсував оголошення ембарго на постачання зброї. Туреччина активізувалася в Сирії 9 жовтня - військова операція під назвою "Джерело миру" спрямована проти курдських Загонів народної самооборони. Їх Анкара вважає терористами. Тож планує зачистити від курдів територію на схід від річки Євфрат і створити там "зону безпеки". Туди планують переселити майже 4 мільйони сирійських біженців, які перебувають на турецькій території. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну