УКР РУС
» » "Було вимушеним кроком" – МЗС Росії виправдовує пакт Молотова-Ріббентропа
Всі новини

"Було вимушеним кроком" – МЗС Росії виправдовує пакт Молотова-Ріббентропа

Міністерство закордонних справ Росії опублікувало повідомлення, в якому сказано, що підписання пакту Молотова-Ріббентропа дозволило Радянському Союзу відтягнути початок війни на два роки й тим самим урятувати сотні тисяч життів, передає DW. "Підписання пакту Молотова-Ріббентропа між Радянським Союзом і нацистською Німеччиною незадовго до початку Другої світової війни "було вимушеним кроком", заявив МЗС Росії у неділю, 22 вересня. Це дозволило СРСР "відстрочити початок війни майже на два роки", а також "зміцнити обороноздатність країни для боротьби з агресором", – йдеться у тексті повідомлення. Також, у російському зовнішньополітичному відомстві стверджують, що завдяки документу "війна почалася на стратегічно вигідніших для СРСР кордонах", а населення цих територій зазнало нацистського терору на два роки пізніше". Отже, на їх думку, це "тим самим урятували сотні тисяч життів". Довідка. 23 серпня 1939 року в Москві міністр закордонних справ Німеччини Йоахім Ріббентроп і комісар закордонних справ СРСР В'ячеслав Молотов у присутності Йосипа Сталіна підписали договір, що увійшов у історію як "пакт Молотова-Ріббентропа". Він складався з семи статей і передбачав зобов'язання обох сторін утримуватися від агресивних дій і будь-якого нападу стосовно один одного. Договір містив таємний протокол, у якому був зумовлений територіальний устрій майбутньої Європи.
Згідно з ним, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва (разом з польським Вільном, нині – Вільнюсом) і Бессарабія відходили до радянської зони впливу, а Польща мала бути поділеною між Німеччиною та СРСР по річках Нарев, Вісла і Сян. Уже через тиждень після підписання пакту Німеччина атакувала Польщу, а наприкінці вересня радянські війська почали окупацію Західної України та Західної Білорусії.
Як повідомляв 5.UA, від початку 2019 року на Київщині піротехніки знешкодили більш як тисячу боєприпасів часів Другої світової війни. 
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну