УКР РУС
» » "Вони там не дуже влучні": воїни ООС розповіли, як реагують на "хитрощі" ворога біля Мар'їнки
Всі новини

"Вони там не дуже влучні": воїни ООС розповіли, як реагують на "хитрощі" ворога біля Мар'їнки

Поблизу населеного пункту Мар'їнка на Донеччині, де побувала знімальна група "5 каналу", бійці розповіли: основні порушення тиші припадають на темну пору доби. Тоді під прикриттям обстрілів спроби прориву здійснюють диверсійно-розвідувальні групи. Репортаж Євгенії Китаївої.


На околицях Мар'їнки – бої майже щоночі. Армійці розповідають, тільки-но заходить сонце, розпочинаються обстріли.

У Мар'їнській школі-інтернаті вже давно немає дітей. Її оточили окупанти. З початком війни на сході, ці будівлі стали місцем запеклих боїв.

3-го червня 2015 року, порушивши Мінські угоди, бойовики здійснили наступ на місто і зайняли будівлю інтернату. Однак українські армійці відтіснили ворога. Тепер зруйнована будівля слугує форпостом українським бійцям. Тут і нині ворожа зброя гримить щоночі.

"Сьогодні навіть вдень був запуск з гранатомета. Майже влучили. Слава Богу вони не зовсім влучні хлопці. Сценарію певного нема, але зазвичай вночі. Кожної ночі все більше активність їхня проявляється", – розповідає військовослужбовець з позивним "Вірус".

Українські вояки старанно пильнують ворожі позиції. Противник тут застосовує різні хитрощі, щоби якомога ближче підійти до українських укріплень.

"Якщо з одного боку вони влаштовують свій концерт, а з іншого боку заходить група. Так вже кілька разів ми відганяли. Ну, у такому разі весь підрозділ піднімається по тривозі, бо самі ж розумієте, якщо тут пройдуть десь в тил. Це тактика відволікання", – пояснює "Вірус".

Поки спілкуємося з бійцями, чуємо ворожі кулеметні черги. Далі чути вибухи. Армійці відповідають стрілецькою зброєю – атаки вщухають.

"Зараз я бачу візуально периметр чистий, просто нещодавно була стрілянина з їхнього боку, мусили їх відігнати трішки. Тому вони після цього засідають у себе в бліндажах. Бачу, що їхній бліндаж теплий, значить, що вони там є", – зазначає "Вірус".

Протягом ночі ворог ще кілька разів намагався провокувати українських бійців кулеметними чергами. До самого ранку армійці тримали зброю напоготові.

"Пізно ввечері, під ранок обстрілювали трохи. Близько 12-ї було кілька приходів з ГП, з ручного гранатомета протитанкового. Але досить спокійно, особо не бушували, не підходили близько. Ми їх тримаємо на відстані", – пояснює армієць Олександр, додаючи, що бували й запекліші ночі.

Кожен день на війні – не схожий на попередній, кажуть армійці. Пояснюють, якщо не передбачати дії ворога, то обов'язково програєш. Тому вояки тут постійно у повній бойовій готовності.

Євгенія Китаїва, Анна Кудрявцева, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну