УКР РУС
» » Обрали підступну тактику: захисники шахти Бутівка розповіли, як ворог намагається виманити їх з укриття – репортаж
Всі новини

Обрали підступну тактику: захисники шахти Бутівка розповіли, як ворог намагається виманити їх з укриття – репортаж

Без втрат на лінії фронту. Впродовж неділі, станом на 18:00 російсько-окупаційні фомрування здійсили один обстріл, біля Новотошківського. Використали стрілецьке озброєння та автоматичні гранатомети. Тим часом, знімальна група "5 каналу" побувала на позиціях неподалік шахти Бутівки. Тут бойовики вчиняють вже знайомі українським армійцям провокації. Обстрілами намагаються змусити розкрити вогневі позиції. Матеріал Євгенії Китаївої.

Це одна з найгарячіших точок фронту – шахта Бутівка. Від початку війни на сході вона стала форпостом для українських бійців. Із січня 2015-го шахта, яка розташована між окупованим Спартаком, Авдіївкою та Донецьким аеропортом, перебуває під контролем українських військ і стала місцем найзапекліших боїв. 

Нині ж на цій ділянці фронту у ворога підступна тактика – він вогнем виманює бійців з укриття, щоб ті опинилися в полі зору ворожого снайпера.

"Роблять поодинокі простріли в наш бік, що б ми здалися. Ми, природно, даємо відповідь, але намагаємося сильно не вилазити. Може прилетіти що-небудь серйозне – і РПГ, і хороша чергу", – розповідає військовослужбовець ЗСУ з позивним "Жульєн". 

"Провокують, хлопці починають вилазити дивитися, а по них починають стріляти", – додає  військовослужбовець ЗСУ з позивним "Липа". 

У ніч проти неділі група ворожих диверсантів спробувала підібратися саме до цих українських позицій. Армійці вогнем зупинили їх. Бойовики залягли у посадці неподалік. Під час перебування на позиції знімальної групи п'ятого диверсанти залишалися на відстані ближнього бою. Армійці продовжували спостерігати за ними.

"Шукають ті темні місця, де можна. Невидимі зони для постів", – каже "Жульєн".

"У посадці сховалися – і сидять. Вилізуть, глянути, але лізти поки не пробували. Якщо будуть лізти... Але не видно було, як відходили. Ми думаємо, вони дивляться, як підійти до позицій. Ми думаємо, поки що вони "щупають" ґрунт і сидять в посадці", – говорить армієць з позивним липа. 

"Липа" на фронті з початку бойових дій – пройшов бої за Іловайськ, шахту Бутівку, Піски та Донецький аеропорт. Пригадує, як на пост до аеропорту йшли пішки понад два кілометри, ворог обстрілював автомобілі та іншу техніку.

"Пішки два кілометри проходили до своїх позицій і добу сиділи там, спостерігали. Ну, було дуже страшно, тому що метрів 200-300 так сиділи бійці, постійно були обстріли. Голову не висовували, тому що прилітало все підряд", – каже боєць.

Подолати ці два кілометри дороги було дуже складно.

"Бувало, що доводилося по дві, по три години лежати просто в посадці чи в полі, тому-то підійти не могли, обстрілювали, стріляли мінометами", – розповідає боєць. .

А армієць з позивним "Манул" каже: "Про ворога можу сказати тільки одне. Негідники, одним словом".

Армійці, які тримають оборону на цій ділянці фронту, пройшли багато боїв, вже загартовані війною і готові до будь-яких дій ворога.

Євгенія Китаїва, Анна Кудрявцева, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну