УКР РУС
» » Більше не найсамотніший: як науковці знайшли пару для жабки Ромео
Всі новини

Більше не найсамотніший: як науковці знайшли пару для жабки Ромео

Жабі Ромео, яку вважали останньою у своєму роді, нарешті знайшли самицю Джульєтту. Про це пише ВВС. Повідомляється, що амфібія, яку у світі називають "найсамотніша жаба", провела 10 років в акваріумі в Болівії. Вчені кажуть, що знайшли Джульєтту під час експедиції до віддаленого болівійського лісу. Окрім Джульєтти, там знайшли всього п'ять водяних жаб Sehuencas, їх забрали для розмноження з подальшим поверненням у дику природу.
"Ромео, справді, спокійний і розслаблений, рухається небагато. Він здоровий і любить поїсти, але при цьому сором'язливий і повільний. А от Джульєтта має зовсім інший характер. Вона насправді енергійна, багато плаває, багато їсть та іноді намагається втекти", – розповіла начальник відділу герпетології в природничому Музеї Кочабамби Тереза Камачо Бадані.
П'ять жаб – три самці та дві самиці – стали першими водяними жабами Seheuncas, яких знайшли у дикій природі за останні десять років, хоча пошуки в болівійській пустелі постійно тривали.
Аби знайти Ромео наречену, біологи почали шукали партнера, навіть створили його профіль для знайомств. Нині в дикій природі залишилося занадто мало цих видів, а тому варто підтримати їхню популяцію.
"У нас є реальний шанс врятувати водяну жабу Sehuencas – відновити унікальну частину різноманіття живої природи, що є основою лісів Болівії, а також підготувати важливу інформацію про те, як відновити види, які перебувають під загрозою вимирання", – вважає Кріс Джордан з організації "Глобальне збереження дикої природи".
Знайдені амфібії оброблять для захисту від інфекційних хвороб, що знищують земноводних у всьому світі. Потім Ромео зустріне Джульєтту, і вони спробують створити потомство, яке згодом можуть повернути у дику природу. Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв, що канадські вчені вперше зафіксували на відео зайців-канібалів. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну