УКР РУС
» » Вакцинація замість карнавалу: як проходить щеплення людей у Ріо-де-Женейро
Всі новини

Вакцинація замість карнавалу: як проходить щеплення людей у Ріо-де-Женейро

Замість карнавальної ходи – черга на вакцинацію. Самбадром у Ріо-де-Жанейро став центром для проведення щеплень. В місті заборонені усі карнавали – і найбільший, де змагалися школи самби, і дрібніші локальні. Адже Ріо – має прикре лідерство за кількістю померлих від ковіду. Влада міста і цілого штату сподівається, що вакцинація – стане першим кроком до покращення ситуації. І вже наступного року карнавал таки відбудеться. Подробиці дізнавалася журналістка "5 каналу".
Ще рік тому на Самбадромах у Ріо школи самби змагалися на славетному карнавалі. Хоча коронавірус уже почав ширитися світом – у 2020 влада Бразилії вирішила не скасовувати свято. Але цього року все інакше. Там, де мали рухатися карнавальні платформи із танцівниками і мальовничі оркестри зараз їдуть машини із тими, хто хоче отримати щеплення від коронавірусу. Вакцина – китайського виробника Sinovak.
"Зазвичай це місце радості і насолод. І нині – так само. Адже тут відбувається акт громадянської солідарності. Ми відкриваємо Самбадром для того, щоб вакцинувати людей в організований спосіб, без тисняви. Ті, кому важко пересуватися, наприклад через поважний вік – можуть отримати щеплення просто з вікна машини", –  каже медбрат, викладач університету Пауло Роберто Мачадо.
Вілма Ферейра Невес, 91-річна мешканка Бразилії, яку вакцинували розповідає: "щеплення минуло чудово. Я щаслива і дуже задоволена, ледь не плачу. Я так довго чекала цієї миті, щеплення. Чекала для всіх – не лише для мене, для усього людства".

Проведення карнавалів заборонив мер Ріо-де-Жанейро. Він пообіцяв суворо карати тих, хто порушить заборону. І вирішить провести свято на власній вулиці. Хоча для міста скасування карнавалу – чималий удар по економіці. Без прибутку залишилися усі ті, хто мав зиск із туристів – це власники та працівники готелів, ресторанів, барів і сувенірних крамниць.
"У нас було 5-ть магазинів, три довелося зачинити. Працює лише два. У нас працювало 160 людей. Тепер лише сорок", –  зазначає власник магазину з атрибутами карнавалу Хорхе Франциско.
Президент Спілки індустрії гостинності Ріо-де-Жанейро Альфредо Лопес зауважує: "зараз наш сектор працює на 50-60%. Але є деякі готелі у яких усього 14 відсотків заповненості. Вперше в історії центром міста не буде йти карнавальна хода. А саме вона давала нашій сфері послуг стовідсоткове заповнення". Попри економічні втрати – суворі обмеження необхідні, адже Бразилія на третьому місці у світі за кількістю випадків інфікування – після Сполучених Штатів та Індії. І друга після США за кількістю смертей від ковіду. А у Ріо-де-Жанейро кількість летальних випадків від коронавірусу – найбільша серед усіх міст Бразилії. Від початку пандемії понад 17 з половиною тисяч . Мешканці Ріо сподіваються, що вакцинація допоможе взяти під контроль рівень поширення хвороби. І наступного року – карнавал таки відбудеться. Нонна Стефанова, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну