УКР РУС
» » Без глядачів та в онлайн-форматі: як у Києві проходить тиждень моди
Всі новини

Без глядачів та в онлайн-форматі: як у Києві проходить тиждень моди

Мода під час пандемії. У столиці стартував 48-й тиждень моди. Аби зменшити ризики поширення коронавірусу його проводять без глядачів в онлайн-форматі. Дизайнери знімають покази своїх колекцій на відео та транслюють їх в інтернеті. Кореспондент "5 каналу" зазирнув за куліси події та дізнався, як пандемія вплинула на фешн-індустрію.

Новий світ. Новий сезон. Новий формат. З таким гаслом стартує український тиждень моди у столиці. Як і інші сфери, fashion-індустрія звикає до коронавірусних умов.

Зазвичай обабіч подіуму сотні глядачів, але цього разу через пандемію моделі дефілюють лише перед камерою, а побачити останні тренди прихильники моди можуть онлайн.

Дизайнерка Софія Русинович свою колекцію створювала під час карантину. У її показі – лише одна модель. Дівчина уособлює людину, яка самоізолювалася і залишилася наодинці з собою. Чорна стрічка навколо моделі – символізує обмеження під час пандемії.

"Колекція про самопізнання і прийнятті самотності ні як чогось дуже складного і дивного, і самотнього, але як способу щоб розібратися в собі. Я використовувала люмінесцентну тканину, яка накопичує світло, а потім віддає світ як і ми, коли ми накопичуємо інформацію, ми починаємо світиться зсередини і потім віддавати цю інформацію у своїх роботах і творчості" – розповідає дизайнерка Софія Русинович.

Через карантин Софія не могла вчасно купити тканини для пошиття одягу та втратила контракти з магазинами за кордоном.

"У нас були затримки з поставками, дещо взагалі не приїхало. У нас зірвалася дуже крута угода з міжнародними баєрами, не склався показ в Будапешті", – додає вона.

Майже рік модель Поліна Руденко не виходила на подіум, цьому показу радіє, але зізнається, що дефілювати без глядачів, лише перед камерою – незвично.

"Так складніше передати самі почуття, енергію свою глядачу. Це новий досвід для нас, але ми змушені це перенести", – каже модель Поліна Руденко.

Інша модель вирішила продемонструвати настрої людей у 2020 році різнокольоровою сукнею та закритим обличчям, яке також пов'язує із самоізоляцією людей.

"Мало роботи, не їжджу закордон. Італія й Азія дають контракти, але я трохи поки що ще боюся, чекаю доки все стане нормально", – зауважує модель Альона Губань.

В Україні тиждень моди проводять двічі на рік вже 24 рік поспіль. Раніше, щоб потрапити на показ дизайнерів, потрібно було купувати квиток. Цьогоріч подивитися презентації колекцій можна не виходячи з дому безкоштовно в інтернеті.

"Для будь якої індустрії стабільність це одна з найважливіших ознак, а тим більше для креативної індустрії, для молодої індустрії, яка тільки завойовує свої позиції. Це надзвичайно важливо для того, щоби бренди могли розвиватися і могли бути впевненими в собі, у своєму завтрашньому дні, і на жаль чи на щастя Ukraine fashion week виконує цю місію. Ми і є символом цієї стабільності для fashion-індустрії" – відмічає співзасновниця та організаторка українського тижня моди Ірина Данилевська.

Організатори сподіваються, що в наступному сезоні, восени, повернуться до традиційного формату з глядачами.

Олександр Таран, Богдан Танасійчук, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну