УКР РУС
» » Колекція "Зима 2020-2021": що показали у перший день Ukrainian Fashion Week
Всі новини

Колекція "Зима 2020-2021": що показали у перший день Ukrainian Fashion Week

Модні тенденції, кольори та принти осінньо-зимового сезону. В українській столиці стартував Ukrainian Fashion Week. Показ у "Мистецькому арсеналі" відкрили молоді дизайнери – уперше за 46 сезонів. Далі шоу продовжили колекції резидентів українського "Тижня моди" – відомих українських дизайнерів. На заході побувала Ірина Сисак.


Молоді та талановиті. Саме колекції дизайнерів-початківців відкрили Тиждень української моди. Вперше за 46 сезонів модного дійства. Найрізноманітніші фасони, кольори та аксесуари.

Свої модні доробки презентувала і Ядвіга Нетикша. У її колекції 6 моделей. Образи створювала для чоловіків.

"От сорочка, вона прозора, видно людину, її сутність. Тобто колекція, та що я роблю, це зашифрованість якихось елементів в тканинах",– пояснює авторка.

"Показати себе справжнім" – такий головний месседж вклала у свою колекцію Соломія Бутковська.

"В соціальних мережах чи взагалі в соціумі виставляють лише свої найкращі сторони, тобто фасад завжди гарний, але що ховається ззаду, коли ми вдома вдягаємо спортивки і тапки. Моделі вдягнені  у такі плаття, які називаються фасадними", – пояснює дизайнерка.

Що ж буде модним у сезоні осінь – зима 2020- 2021 – демонструють постійні резиденти Тижня моди - відомі українські дизайнери.

Одні з перших дефілювали моделі одягнуті у колекцію Олени Буреніної. На них – ділові піджаки, сорочки та пальта. Кольори переважають темні – чорні, сині та коричневі. Контрастують із білим.

Також представлена колекція дизайнерки Юлії Крос. Її фішка – білі сорочки. Адже, як запевняє авторка модної лінійки, – носити їх можна не лише у офісі.

"Я хочу показати, що офісний стиль, він насправді може бути не нудний, білу сорочку можна носити і в офіс і на якийсь івент, і вона може бути не нудною", – запевняє дизайнерка.

Утім, говорити про конкретні тренди на наступний сезон поки що зарано, кажуть модні експерти. Лише прогнозують – ділові брючні костюми з моди не вийдуть, але повернуться вишукані сукні.

"Брючний костюм – це тренд, який вже декілька років існує у фешнідустрії. Я думаю, що він в принципі залишиться вже з нами назавжди, це практична річ. Хоча повертаючись до того, що мода стає більш вишуканою і артистичною, жіночі сукні незабаром до нас повернуться", – прогнозує Роман Тимофєєв, фешнредактор журналу ELLE.

Якими би не були тренди – головною темою тижня моди стане культура усвідомленого споживання. Відповідальна мода – головний акцент дійства.

"Це про свідоме споживання, це про прозорість ланцюжка поставок, про прозорість виробництва, про відповідальність за кінцевий продукт", – пояснює Дар‘я Марусик, керівниця проєкту be sustainable!.

"Ми дуже завинили перед планетою, тим що ми купуємо і цим самим стимулюємо не дуже якісні речі. Планета засмічена футболками за 99 гривень, які ми викидаємо", – наголосила Ірина Данилевська, засновниця та голова оргкомітету Ukrainian fashion week.

Як стати свідомим споживачем та виготовляти і купувати одяг відповідально говоритимуть у понеділок – під час міжнародного саміту Be sustainable. Загалом Український тиждень моди триватиме до 5 лютого, свої колекції покажуть близько 70 дизайнерів.

Ірина Сисак, Василь Дендін, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну