УКР РУС
» » Викрадення вакцини від COVID-19 і щеплення депутатів без черги: як у Польщі борються з коронавірусом
Всі новини

Викрадення вакцини від COVID-19 і щеплення депутатів без черги: як у Польщі борються з коронавірусом

У Польщі зафіксували перший випадок крадіжки вакцини від коронавірусу. Інцидент стався в центрі для щеплення в селищі Ілово-Осаді. А один із депутатів польського Сейму щепився поза чергою. Його виключили з провладної партії "Право та справедливість". Про національні особливості вакцинації в Польщі знає кореспондентка "5 каналу" Валерія Кірічєва. 
Поки що це поодинокі випадки зловживань своїми повноваженнями для того, щоб зробити собі щеплення. Перші випадки зафіксували ще на початку грудня, коли щепити починали лікарів. Тоді зафіксували близько 10 випадків, після чого почалося велике розслідування, яке ше не завершилося. Нині мова про нардепа Збігнєва Гіржиньського, якого вже відсторонили від виконання обов'язків депутата у партії "Право та справедливість" у зв'язку з тим, що він отримав вакцину як викладач в одному з польських університетів. Голова партії зробив заяву, що така ситуація не є нормальною. Депутат наразі склав повноваження. В ніч на середу в селищі Ілово-Осаді вкрали три флакони вакцини від коронавірусу. Тепер вакцини не вистачає щонайменше 18 особам, тож вони очікуватимуть нових партій, які привезуть з центральних міст Польщі. Це перший випадок крадіжки вакцини.  Поки що вакцинація в Польщі відбувається повільно. Два тижні тому мала початися вакцинація категорії 80+, проте через збій програми реєстрації бажаючих процес вакцинації затримується. Наразі немає й 10% вакцинованих поляків.  Нині в Польщі зафіксували 1,5 мільйони хворих. Вже одужало близько мільйона поляків. Також напередодні зафіксували британський штам коронавірусу. Його виявили в людини, яка не подорожувала і не контактувала з людьми, котрі подорожували. 
"Цього разу британський штам коронавірусу підхопила  людина, яка абсолютно не пов’язана з поїздками. Вона не контактувала з людьми, які подорожували до Великої Британії. Це вказує на те, що цей різновид вірусу передається не лише через безпосередній контакт із людьми, а й на те, що вірус, мушу визнати  відверто, існує", – заявив міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський.
З 1 лютого у Польщі обіцяють відкрити ТРЦ – це перший етап послаблення локдауну. Валерія Кірічєва, Варшава, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну