УКР РУС
» » «Європейський бізнес польських патріотів місцевого розливу»
Всі новини

«Європейський бізнес польських патріотів місцевого розливу»

Хочемо ми того, чи ні, але процеси глобалізації так, чи інакше неминуче торкаються усіх живучих на нашій планеті. Об’єднуються, створюючи корпорації та союзи міжнародні промислові гіганти, політичні структури, та, навіть, цілі держави і народи.  На наших очах світ змінюється і ці зміни не оминають жодну з країн. Невиключенням є і Україна, народ, якої поставив собі ціль увійти повноправним членом до європейської спільноти. 



Поступово в нашій державі розбудовується система європейських структур, міняються погляди та наше відношення до таких понять як права людини та права національних меншин, культурологічний захист національної спадщини усіх народностей, що населяють Україну. Кріпнуть зв’язки із сусідніми європейськими країнами – Польщею, Словаччиною, Румунією. Створюються гідні умови для гармонійного розвитку представників етнічних меншин.


Показовим прикладом зазначеного процесу є успішний розвиток полонійних громад та організацій, які об’єднують представників польської національної меншини. 


Керівництво держави, регіонів постійно розвиває стосунки із дружньою нам Польщею. Відбувається обмін делегаціями, розробляються різноманітні програми співробітництва. 


Одним з подібних напрямків співробітництва є реалізація на території України програми по наданню її мешканцям польської національності «Карти поляка», метою якої є укріплення зв’язків етнічних поляків з історичною батьківщиною та створення сприятливих умов для їх національно-культурного розвитку. «Карта поляка» дозволяє вказаній категорії українських громадян безперешкодно в’їжджати в Республіку Польща, а на території Польщі дає право безкоштовного навчання в учбових закладах усіх рівнів, а також право легально працевлаштуватись та вести власний бізнес. Крім того, власники «Карти поляка» зможуть користуватися безкоштовними медичними послугами і отримувати вільний доступ до державних музеїв Польщі. 


Значну роботу у наданні «Карти поляка» проводять представники дипломатичних та консульських місій РП в Україні за допомогою добровільних місцевих помічників з числа активістів полонійних організацій. Усі задіяні в цій програмі працюють абсолютно безкоштовно, витрачаючи свої зусилля і натхнення на поглиблення українсько-польських дружніх взаємостосунків.


Однак, як це водиться, усі ці добрі починання може зруйнувати лише одна ложка дьогтю. 


І тут ми підходимо до головної теми нашої статті – до теми ділків, які, прикриваючись лозунгами розширення польсько-української дружби, польським біло-червоним прапором, який майорить над офіційними дипломатичними установами РП в Україні, ганебно і цинічно наповнюють свої хижі кармани грошима наших громадян.


А мова тут йде про «польських патріотів», «впливових діячів» місцевого розливу – мешканців одного із центральних регіонів України «М» та «С» (установчі дані заздалегідь не надаю з етичних міркувань).


Являючись комерсантами не тільки за родом своєї діяльності, але і за складом душі, «М» та «С» швидко усвідомили усі можливі вигоди, які можна отримати від довірливих польських дипломатів, і миттєво обрядились в личину «стійких прихильників польської ідеї» і «ярих католиків».  


Ці новоспечені «патріотично налаштовані поляки» налагодили вигідний бізнес по продажу своїх послуг з оформлення зазначених вище «Карт поляка». Видаючи себе за найкрутіших лідерів полонійного руху та довірених осіб окремих польських дипломатів в Україні, вони, за відповідну матеріальну винагороду, забезпечують певні умови для оформлення «Карти поляка» місцевим мешканцям, які не мають законних підстав для їх отримання. 


Так, кандидати на оформлення «Карти поляка» повинні бути етнічними поляками, що підтверджується відповідними документами, та реально зарахувати себе до польського народу, бути обізнаним в польській історії та культурі, знати польську мову, хоча б на початковому рівні, користуватись нею та вважати її рідною.


Однак, не дивлячись на вказані умови, «М» та «С» взялись проштовхнути в категорію «свідомих поляків» своїх земляків – посадовців органів влади (звісно ж без афішування), які, нібито, усе свідоме життя тільки і мріяли, як побачити історичну батьківщину, при цьому, нібито, спілкуючись вдома виключно польською мовою. Однак, на справді, вказані «шляхтичі» не тільки абсолютно не володіють польською, але й є чистокровними українцями в десятому поколінні. Про що свідчать актові записи стосовно них й усіх родичів. Головна підстава для зарахування до «польського народу» це «N» сума гривень. Як говориться, коментарі зайві…


Іншій особі, яка має таке ж відношення до «польського народу» і ім’я якої не хотілось би називати, «М» та «С» вочевидь за красиві очі, допомогли втиснути доньку у польський навчальний заклад.


Одночасно, мабуть, що б не втрачати попутний канал заробітку, підприємливі громадяни налагодили механізм надання послуг з термінового оформлення польських національних віз під різними легендами (не цураючись, навіть включають «лівих» громадян до офіційних делегацій органів державної влади та місцевого самоврядування). Звісно, далеко, не «за спасибі». 


Однак, в наш меркантильний час, мабуть не варто розмінюватись на дрібниці і звинувачувати людину за те, що вона обманула пару польських чиновників (хоч і з власної вигоди) заради того, щоб кілька українців побачили омріяну Європу за кошти заможних західних урядів. 


Стосовно зазначеного виникає резонне питання – а чи бачать в Польщі подібні підтасовки?  Якщо справа піде таким шляхом, то незабаром усе населення України зарахує себе до «польського народу»… Але ж це, так, питання – риторичне… 


Продовження буде…

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну