УКР РУС
» » Стіни з Мексикою не буде: Байден скасував низку указів Трампа та розповів про лист від нього
Всі новини

Стіни з Мексикою не буде: Байден скасував низку указів Трампа та розповів про лист від нього

Таки залишив листа перед тим, як покинути Білий дім. Дональд Трамп дотримався давньої американської традиції. Проте новообраний президент не розповів, про що в ньому йшлося, мовляв, лист особистий. Поки ЗМІ гадають, що написав Трамп Байдену, той скасовує рішення свого попередника. Які саме та як світова преса реагує на перші кроки нового чільника США, дізнавалася журналістка "5 каналу".
"Дон пішов, давай Джо", "Новий світанок для Америки", "Час єдності" – такі заголовки рясніють на шпальтах західної преси. Інавгурація Джо Байдена  – основна тема світових ЗМІ. Тим часом Джо Байден не святкує перемогу, а якомога скоріше взявся до роботи. Одразу після призначення часу не гаяв, підписав перші 17 указів. Половина з них – це скасування гучних рішень попередника Дональда Трампа. Тепер Сполучені Штати знову є членом Всесвітньої організації охорони здоров’я. Попередник Байдена переконував, що саме ця організація допустила швидке поширення коронавірусу планетою. Новий президент повернув Сполучені Штати і до Паризької кліматичної угоди. Вона передбачає зменшення шкідливих викидів у середовище. До речі, екологія – один із пріоритетів президента Байдена.
"Новий американський президент повернув країну до Паризької кліматичної угоди. Це дуже позитивна новина. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з Байденом для подальшої співпраці щодо порятунку Землі", – повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.
Стіни на кордоні з Мексикою не бути! Це суперечливе рішення Трампа, щоби зменшити потік мігрантів, Байден теж скасував.
"Мексика вітає припинення зведення стіни. Нині в нас відкриваються мости для співпраці та взаєморозуміння", – сказав голова МЗС Мексики Марсело Ебрард.
Скасував Байден і заборону на в'їзд до Америки громадян мусульманських країн. Новий президент активно боротиметься з коронавірусом. Він підписав указ про обов’язкове носіння масок і дотримання соціальної дистанції.
"Ми зараз у дуже небезпечній ситуації, потрібно себе берегти. У нас триває процес вакцинації, який має врятувати тисячі життів. Але важливо також і зберегти економіку, нам, усім разом" – зауважив президент США Джо Байден.
Байден уже встиг отримати доступ до офіційного акаунту глави держави у Twitter, як і його віцепрезидентка. І вже поширив перші повідомлення
"Коли справа доходить до подолання криз, з якими ми стикаємося, не можна гаяти час. Ось чому сьогодні прямую до Овального кабінету. Я відразу беруся за роботу, щоби допомогти американським сім'ям", – написав Байден.
Для нового чільника країни оновили і сайт Білого дому. Всі старі дописи за Трампа заархівували. Ба більше – на сайті знову з’явилась іспаномовна версія. Цю сторінку не оновлювали від 2017-го, коли Трамп став президентом. Поки ж Байден уже на повну силу розпочинає свою роботу, невирішеним залишається питання з експрезидентом Трампом. Минулого тижня Палата представників Конгресу оголосила йому імпічмент. Тепер черга за Сенатом. Речниця Білого дому Джені Псакі уже заявила: механізм і специфіку оголошення імпічменту Трампа Сенат обере сам. Таку можливість йому надасть Джо Байден. Якщо це рішення таки ухвалять, то Трампу буде заборонено балотуватися на посаду глави держави в майбутньому.
"Ми переконані, що, як і американський народ, Сенат також може одночасно робити кілька справ – виконувати свої конституційні зобов'язання та розв'язувати проблеми американців", – зауважила речниця Білого Дому Дженніфер Псакі.
А Дональд Трамп, який порушив давню традицію і не з’явився на церемонію інавгурації, залишив своєму наступникові лист.
"Президент написав мені дуже щирий лист. Але він приватний, тому я не можу розголошувати, що там, допоки не поговорю з Трампом",– повідомив Байден.
Тим часом у Twitter уже почали публікувати світлини ймовірного листа. У ньому нібито зазначено: "Джо, ти ж знаєш, що я переміг". Однак, наскільки це правда, залишається таємницею. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну