УКР РУС
» » "Ви обрали надію, єдність, порядність" – що відомо про новообраного президента США Джо Байдена
Всі новини

"Ви обрали надію, єдність, порядність" – що відомо про новообраного президента США Джо Байдена

Від хлопчика, якого цькували у школі, до лідера країни, політика, якого слухає весь світ. Людини, яка відчула гіркоту поразок та радість перемог, чоловіка, який пережив трагедії, та зміг знову знайти своє щастя – що відомо про новообраного президента США Джо Байдена.
"Ви обрали надію, єдність, порядність, освіченість і, так, ви обрали правду. Ви обрали Джо Байдена президентом Сполучених Штатів Америки", – сказала Камала Гарріс, новообрана віцепрезидентка США.
Ветеран американської політики, один із найавторитетніших і найдосвідченіших демократів, сенатор. Він ішов до Білого дому майже 50 років. Юрист за освітою, у 29 Байден став наймолодшим сенатором в американській історії. Понад три десятиліття представляв у Конгресі штат Делавер. Вісім років був правою рукою Барака Обами. А тепер у свої 78 стане найстаршим господарем Білого дому.
"У цій битві за душу Америки перемогла демократія. Ми, народ, проголосували. Довіра до наших інституцій збереглася. Чесність наших виборів – непохитна", – сказав Джо Байден.
Вітання з перемогою Джо Байден приймав у містечку Вілмінгтон у Делавері. Саме там скромно живе зі своєю родиною. До Вашингтона переїде лише після інавгурації. Разом із ним на сцені – діти, онуки, правнуки й майбутня перша леді Джилл. Викладачка англійської мови, вона стала другою дружиною Байдена. Перша – Нелія – разом із донькою загинула в автокатастрофі. Байден залишився вдівцем із двома синами. Свою першу присягу сенатора склав у лікарні, де вони лежали з травмами. І лише зустрівши Джилл, зрозумів, що має другий шанс на щасливе сімейне життя.
"Я завжди кажу, що я лише чоловік цієї видатної жінки – Джилл. І я не мав би нічого без її любові, віри та невтомної підтримки. Дякую тобі за турботу про Гантера та Ешлі, про всіх наших онуків. Ви – моя душа і моє серце", – заявив Джо Байден.
Майбутня перша леді – онучка іммігрантів з Італії. Шаленіє від бігу і досі щодня долає щонайменше 5 кілометрів. А їй 69 років. У шлюбі Байдени вже понад 4 десятиріччя. Завоювати серце Джилл майбутньому президенту вдалося не одразу. Він освідчувався 5 разів, а вона все вагалася, бо боялася завдати болю його дітям.
"На кону було не тільки моє серце. Я любила його синів так сильно, що мала бути впевнена, що цей шлюб – на все життя", – розповіла дружина Джо Байдена Джилл.
Джо Байден – політик невибагливий. Доки працював у Сенаті, щодня їздив на роботу електричкою. А ще новообраний президент – один із найменш заможних американських політиків. Навіть на операцію синові, вже на посаді віцепрезидента, позичав гроші у Барака Обами. У Байдена чудове почуття гумору, він захоплюється американським футболом, шаленіє від раритетних автомобілів, а ще не може жити без морозива. Найбільше полюбляє шоколадне з крихтами печива. Завоювати Білий дім Байдену вдалося з третьої спроби. Стати кандидатом у президенти він намагався у 1988-му і 2008-му. Та щоразу невдало – кампанія тривала лише кілька місяців, достатньої підтримки Байден так і не здобув. Та цьогоріч за нього проголосувала рекордна кількість виборців – 80 мільйонів. Байден обіцяє бути президентом для всіх американців та об'єднати країну.
"Я боровся за цю посаду, щоб зцілити Америку, зміцнити нашу націю, зробити її шанованою у світі й об'єднати нас. Для мене честь, що така кількість американців теж підтримали моє бачення і тепер ми втілимо наші плани у життя", – сказав Джо Байден.
У політиці Байдена поважають як людину, здатну зняти напругу в міжнародних відносинах і розв'язати будь-яку кризу. Джо Байден – послідовний критик Кремля. І під час свого президентства обіцяє бути суворішим до Федерації, відстоювати розширення НАТО у Східній Європі та підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією.  Вероніка Орєхова, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну