УКР РУС
» » Ворог Трампа і подруга Обами – що відомо про першу жінку-віцепрезидента в історії США Камалу Харріс
Всі новини

Ворог Трампа і подруга Обами – що відомо про першу жінку-віцепрезидента в історії США Камалу Харріс

Подруга Обами і ворог Трампа. Сувора політикиня і принципова юристка. Фанатка спорту і любителька запеченої курки – це все про нову віцепрезидентку США – Камалу Харріс. Хоча вона ще не заступила на посаду, вже вписала своє ім'я в історію Штатів. Адже стане першою жінкою-віцепрезидентом Америки. Більше про її життєвий та політичний шлях знають журналісти "5 каналу". 

Петарди, феєрверки, музика та ритуальні обряди. В індійському селищі, на малій батьківщині предків нової віцепрезидентки США, святкують її перемогу за океаном. Камала Деві Гарріс – перша представниця етнічних меншин, яка обійняла цю посаду. Її мати – з Індії, а батько – з Ямайки.

"Мене не здивували результати виборів, бо я знав, що Камала виграє. Мені нема чого їй порадити, окрім як - нехай продовжує виконувати настанови своєї матері", – сказав дядько Гарріс Ґопалан Балачандран.

В історію Камала Гарріс увійде не лише, як перша дитина іммігрантів у кріслі віцепрезидента, але й перша в історії США жінка та афроамериканка на цій посаді.

"Не кажіть мені, що у Сполучених Штатах це неможливо. Така думка – пережиток минулого. Америка змінила моральні установи й зробила крок назустріч справедливості", – сказав Джо Байден.

"Квітка лотоса" - саме так із санскриту перекладається ім'я Камала. Новоспеченій віцепрезидентці 56. І, хоча вона народилася у Штатах, жінка пишається індійським та ямайським корінням. З дитинства Камала Гарріс хотіла стати юристкою і втілила мрію в життя: здобула диплом магістра юриспруденції в університеті Берклі, а згодом почала адвокатську діяльність. На початку кар'єри Гарріс боролася із сексуальними злочинами та підлітковою проституцією. Стала першою афроамериканкою на посаді окружного прокурора Сан-Франциско, а потім – першою жінкою-генпрокурором Каліфорнії.

Камалу Гарріс хвалять за вагомий внесок у зміну системи правосуддя Каліфорнії, але водночас критикують за сувору політику. У 2016-му вона виграла вибори до Сенату від Каліфорнії і того ж року стала ворогом Дональда Трампа. Зокрема, під час слухань у Сенаті щодо втручання Росії в американські вибори, завалила тодішнього прокурора Джефа Сешнса гострими запитаннями. Трамп не раз називав Гарріс найжахливішою, найліберальнішою та найгрубішою з усіх сенаторів.

Якщо із 45-им президентом Камала Гарріс побила горшки, то із 44-м – міцно дружить. Гарріс навіть охрестили "новою Мішель Обамою", а сам Барак Обама колись у приватній розмові назвав її "найпривабливішою прокуроркою у країні". Камала Гарріс заміжня за юристом Даґом Емхоффом і виховує двох його доньок від попереднього шлюбу. Вона обожнює готувати і читати кулінарні книги, збирає рецепти. Улюблена страва віцепрезидентки – запечена у духовці курка. Камала пристрасна любителька спорту і колекціонує кеди. Жінка зізнається: тренується щодня – навіть тоді, коли не виспалася. Та й про перемогу на виборах дізналася просто посеред пробіжки.

Гарріс – запекла захисниця прав жінок та дітей, екоактивістка і борчиня за права темношкірих. Підтримує легалізацію абортів, одностатевих шлюбів і марихуани. Камала Гарріс сама хотіла стати президентом від демократів - брала участь у партійних перегонах та спершу гостро критикувала Джо Байдена. Втім згодом зняла свою кандидатуру, підтримала колишнього віцепрезидента і разом з ним таки завоювала Білий дім.

"Для всіх американців – незалежно за кого ви голосували, я прагну стати таким віцепрезидентом, яким Джо Байден був для президента Обами - відданим, чесним і готовим до всього. Зараз починається важка робота. Мусимо зберегти свої життя та перемогти цю пандемію, відновити нашу економіку та викоренити расизм із системи правосуддя та суспільства, подолати кліматичну кризу, об'єднати країну і зцілити душу нашого народу", – заявила Камала Гарріс.

Христина Катарина, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну