УКР РУС
» » Новий штам коронавірусу: що про нього відомо та як реагують британці
Всі новини

Новий штам коронавірусу: що про нього відомо та як реагують британці

2020-ий продовжує дивувати неприємними сюрпризами. Британія екстрено ввела найсуворіший карантин через новий штам коронавірусу. Він на 70% більш заразний, ніж звичайний. Мутовані випадки також зафіксували і в інших країнах ЄС. ВООЗ просить Європу посилити контроль над недугою через новий різновид. Країни скасовують літаки й поїзди до та з Великої Британії. Натомість Україна авіасполучення з королівством поки не зупинятиме. Це питання мають вивчати в уряді, повідомили "5 каналу" у вітчизняному МЗС. Що відомо про новий штам COVID та як британці реагують на черговий локдаун перед різдвяними святами – знає журналістка "5 каналу" Христина Катарина.
Вокзали й аеропорти Лондона нагадують мурашник. А найбільші автостради потопають у заторах. Мешканці столиці масово залишають місто через нові обмеження. Їх спровокував новий штам коронавірусу, який виявили у столиці та на південному сході Англії. Вчені припускають: мутація на 70% заразніша, ніж первинна форма захворювання.
"Враховуючи інформацію про новий штам коронавірусу, розглянувши ймовірні ризики, з тяжким серцем змушений повідомити, що ми не зможемо відсвяткувати Різдво, як планували. Ми посилюємо карантин, а ви маєте дотримуватися всіх правил, щоб якнайшвидше обійняти рідних", – заявив Борис Джонсон.
Від неділі в Лондоні та вражених регіонах діє четвертий – найсуворіший рівень карантину. Зачинені розважальні заклади, салони краси та всі магазини, окрім продовольчих. З дому можна виходити лише з важливих причин. Зустрічатися з друзями та рідними на Різдво – заборонено. Надвечір суботи торгові центри Лондона були переповнені. В останній момент люди намагалися встигнути купити різдвяні подарунки та продукти до святкового столу.
"Якби нам ще в жовтні сказали, що Різдва не буде, то було б легше до цього морально підготуватися. Ми не будували жодних планів і не покладали надій. А зараз дуже важко, бо перед самими святами сказали, що Різдво скасовується", – скаржиться мешканець Лондона Сем.
Уперше новий різновид коронавірусу у Британії зафіксували ще у вересні, заявили в тамтешньому Міністерстві охорони здоров'я. Однак не звернули на це увагу, позаяк віруси часто мутують. До кінця листопада нові осередки спалаху COVID-19 виявили у графстві Кент, захворюваність не знижувалася. А вже минулого тижня на півдні Англії новий штам COVID носили понад тисяча осіб. Таку саму мутацію знайшли і в Данії, Австралії та Нідерландах. Поки що невідомо, наскільки штам небезпечний і чи вбереже від нього вакцина.  У Всесвітній організації охорони здоров’я наголошують: тісно співпрацюють із британською владою. Та обіцяють розповісти про особливості нового штаму, тільки-но знатимуть більше.
"Зараз у шпиталях стільки коронавірусних пацієнтів, скільки на піку пандемії у квітні. Січень для медиків – найважчий місяць, тож ніхто не хоче, щоб найближчими тижнями система перевантажилась. Для Лондона це буде не просто найгірше Різдво від часів Другої світової. Це взагалі найгірший рік від початку війни", – підсумував Садік Хан, чільник Лондона.
Через нову пошесть низка країн уже призупинили авіа- та залізничне сполучення з Великою Британією. Зокрема, Нідерланди, Бельгія, Італія та Австрія. Поїздки до Англії обмежила і Шотландія. Натомість з України до Сполученого Королівства літаки поки що курсуватимуть.  Христина Катарина, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну