УКР РУС
» » Палають машини, будинки та поліцейські відділки: чому бунтує американський Міннеаполіс
Всі новини

Палають машини, будинки та поліцейські відділки: чому бунтує американський Міннеаполіс

Четверту добу не вщухають протести в американському Міннеаполісі через дії поліції. Протестувальники підпалили головний офіс одного з найбільших у країні банків – "Веллс Фарго", зводять барикади, трощать автівки та кидають у правоохоронців каміння та фаєри. Поліцейські відповідають сльозогінним газом. Хвилю народного гніву спричинила смерть темношкірого чоловіка. Правоохоронця, який вчинив злочин – вже взяли під варту. Однак люди вважають, що такого покарання недостатньо. Подробиці далі.
Міннеаполіс – у вогняних протестах. В американському місті палають машини, будинки та поліцейські відділки. Правоохоронці у будь-який спосіб намагаються зупинити агресивних протестувальників. Заворушення у місті тривають уже кілька днів. Із плакатами у руках демонстранти скандують "Досить вбивати людей" та "Суд за вбивства". Протести в американському штаті Міннесота розпочалися після того, як поліцейські вбили темношкірого беззбройного чоловіка Джорджа Флойда. Поліцейський наступив йому ногою на шию і не відпускав. Той хрипів, що не може дихати, але його не почули. Зрештою він помер у лікарні. Місцевих обурили такі дії правоохоронців. Вони вийшли на вулиці. Почали трощити магазини, підпалювати будівлі, кидати каміння у спецпризначенців. А також влаштовували протести під будинками, де живуть офіцери поліції.
/ 5 канал Протести в Міннеаполісі
/ 5 канал Протести в Міннеаполісі
/ 5 канал Протести в Міннеаполісі Чотирьох правоохоронців, які причетні до затримання та смерті афроамериканця – вже звільнили. А того, хто й вбив Флойда під час затримання – взяли під варту. Яке обвинувачення йому висунули – поки невідомо. Решта три правоохоронці на волі. Мер Міннеаполіса переконує: ФБР розслідує справу. А протести зайві – вони нічого не вирішать. Та люди все одно висловлюють обурення. Протестувальників – нічого не лякає. Навпаки, вони почали діяти ще активніше. Вночі демонстранти оточили поліцейський відділок. Правоохоронці намагалися розігнати натовп світлошумовими гранатами та сльозогінним газом. Але їхні зусилля не увінчалися успіхом. Протестувальники таки увірвалися до будівлі та підпалили її. Співробітників ледь встигли евакуювати з даху на гелікоптері.
Протести в Міннеаполісі5 канал До Міннеаполіса відправили частини національної гвардії США, аби заспокоїти ситуацію та убезпечити населення. Американський президент у своєму Twitter вже встиг назвати протестувальників головорізами. Але соцмережа закрила його допис як такий, що порушує політику щодо прославляння насилля. Зокрема, Трамп переконаний, що у разі потреби – кількість військ можна буде збільшити. "Ці головорізи зневажають пам'ять смерті Джорджа Флойда і я не дозволю, аби це сталося. Я обіцяю і переконую: військо зі штатом і готове до боротьби. Контролювати регіон нескладно. Але якщо почнеться щось страшніше – розпочнуться постріли. Я не можу стояти осторонь і дивитися на те, що відбувається у Міннеаполісі. Ми повинні діяти разом, щоб усе закінчилося добре", – написав Трамп.
Протести в Міннеаполісі5 канал Протести у Міннеаполісі перекинулися на ще декілька американських міст. Демонстранти не мають наміру припиняти акції. Вони вкотре наголошують на проблему нерівності між білими та темношкірими людьми. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну