УКР РУС
» » COVID-19 у світі: ВООЗ відправить до Китаю місію, щоб з'ясувати походження коронавірусу
Всі новини

COVID-19 у світі: ВООЗ відправить до Китаю місію, щоб з'ясувати походження коронавірусу

Загальне число випадків коронавірусу у світі станом на ранок вівторка вже перевищило 5,59 мільйона, а число померлих – майже 348 тисяч. Водночас 2 366 574 особи вже вилікувалися від коронавірусу. Про це свідчать дані Worldometer

У трійку лідерів за числом заражень входять США (1 706 226), Бразилія (376 669) та Російська Федерація (353 427). Кількість нових випадків коронавірусу в Західній Європі далі все зменшується.

США

Американська компанія Novavax почала випробування вакцини проти коронавірусу на людях і очікує попередніх результатів щодо її ефективності і безпеки в липні. Як повідомляє Bloomberg, випробування проходять в Австралії. У рамках першої фази вакцину NVX-CoV2373 отримають 130 здорових добровольців віком від 18 до 59 років.

Якщо результати випробувань будуть успішними, компанія перейде до другої фази, у рамках якої вакцину протестують на добровольцях з інших країн із різних вікових груп. У разі успішних випробувань компанія розраховує отримувати 100 мільйонів доз вакцини в рік.

За даними ВООЗ, приблизно 10 компаній зараз займаються розробкою вакцини проти коронавірусу.

Бразилія

Бразилія випередила США за добовою смертністю через коронавірус. Міністерство охорони здоров'я Бразилії повідомляє, що за останню добу від коронавірусу типу COVID-19 в країні померло 807 осіб. Дані показники перевищили статистику з США, де за добу померли 620 осіб, повідомляє "Новое время" з посиланням на Reuters.

За загальним числом виявлених випадків COVID-19 Бразилія перебуває на другому місці (понад 374 тисяч заражень), поступаючись США (більш ніж 1,6 мільйона випадків). Загальна кількість померлих у США перевищує 100 тисяч осіб, у Бразилії понад 23 тисячі жертв.

Італія

Уряд Італії анонсував набір 60 тисяч волонтерів, які нагадуватимуть людям про необхідність дотримуватися карантинних заходів у громадських місцях. Про це повідомляє La Stampa.

"60 тисяч добровільних помічників покликані допомагати контролювати дотримання карантинних заходів під час дії другої фази послаблення обмежень", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, добровільні громадські помічники, будуть моніторити ситуацію в місцях найбільшого скупчення людей – на пляжах, у парках, біля крамниць, на популярних локаціях нічного життя. Також їх залучатимуть для допомоги найбільш уразливим категоріям населення, зокрема, літнім людям.

Волонтери, яких можна буде впізнати по жилетах із логотипом департаменту соціального захисту, не можуть виписувати штрафи – вони лише "чемно нагадуватимуть" про необхідність дотримуватися соціальної дистанції. Процес добору волонтерів, який координуватиме департамент соцзахисту, розпочнеться вже цього тижня.

Як повідомлялося, з 18 травня, після двох місяців суворого карантину, в Італії відчинилися ресторани, бари, перукарні, музеї, спортивні та більшість торговельних закладів.

Велика Британія

У Великій Британії кількість летальних випадків, спричинених коронавірусною інфекцією, сягнула 36 914. Про це повідомляє у Twitter британський Департамент охорони здоров'я та соціального забезпечення.

"Серед тих, у кого встановили діагноз коронавірусної хвороби, 36 914 осіб, на жаль, померли", – йдеться в дописі.

Зауважимо, що протягом останньої доби жертвами COVID-19 у Британії стала 121 особа. Загальна кількість підтверджених випадків коронавірусу в країні сягнула 261 184, з них 1625 – протягом останньої доби. Від початку епідемії у Британії проведено 3 млн 532 тис. 634 тести на COVID-19.

Чорногорія

Уряд Чорногорії вже наприкінці травня відкриє кордони для іноземних громадян. Утім, тут поки що чекають туристів лише з тих країн, які майже здолали COVID-19. Про це повідомляє Skift.

"Чорногорія чекає туристів лише з таких країн як Греція, Хорватія, Словенія, Німеччина та Албанія, де пандемія коронавірусу йде на спад", – зазначається в повідомленні.

Раніше голова уряду Чорногорії Душко Маркович заявив про відсутність нових випадків COVID-19 у країні протягом 20 днів. У зв'язку з цим було прийнято рішення про відкриття кордонів та початок туристичного сезону. Втім, попервах потрапити до Чорногорії зможуть лише громадяни країн, де фіксується не більше 25 випадків зараження на 100 тис. осіб.

З початку епідемії COVID-19 підтвердили у 324 мешканців Чорногорії. 315 з них одужали, 9 – померли від ускладнень, викликаних захворюванням.

Китай

ВООЗ відправить до Китаю місію, щоб з'ясувати походження коронавірусу. Про це під час брифінгу заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан.

"Ми перебуваємо в процесі обговорення з нашими колегами з Китаю. Наскільки я розумію, поки конкретна дата наукової місії не визначена", – сказав він.

За його словами, у місії візьмуть участь наукові представники з різних країн. Райан заявив, що завдання місії буде полягати у встановленні походження вірусу. Він додав, що Китай дав сигнал про готовність до такого підходу.

Своєю чергою генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус зазначив, що шляхом вивчення походження вірусу, можна буде запобігти його появі в майбутньому.

Нагадаємо, поширення коронавірусу почалося в грудні 2019 року в місті Ухань в Китаї. Зараз тривають суперечки про місце і причини виникнення коронавірусу. За даними китайських ЗМІ, першою людиною, у якої підтвердився коронавірус, була продавчиня креветок на ринку морепродуктів Хуанань в китайському місті Ухань. ВООЗ підтримувала цю версію, але недавно допустила, що поширення коронавірусної інфекції могло початися і не на ринку в Ухані.

Індія

За минулу добу в Індії зафіксовано максимальний показник зараження коронавірусом – майже 7 тис. випадків. Від початку епідемії внаслідок COVID-19 у країні померла 4021 особа. Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Індії.

"За минулу добу в Індії були зафіксовані ще 154 випадки смерті від коронавірусу нового типу (COVID-19), епідемія вже забрала життя 4021 людини", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що водночас захворювання підтверджено у 6977 осіб – це стало новим добовим максимумом. Загалом в Індії коронавірусом заразилися 138 845 людей. Із початку епідемії з лікарень виписали 57 721 жителя Індії. Зараз число активних випадків захворювання в країні становить 77 103.

Як повідомляв 5.UA, станом на 9:00 26 травня в Україні 21 584 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 644 летальних, 7575 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 339 нових випадків. 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну