УКР РУС
» » COVID-2019 в Китаї: зафіксовано найбільший спалах з початку пандемії, є багато безсимптомних випадків
Всі новини

COVID-2019 в Китаї: зафіксовано найбільший спалах з початку пандемії, є багато безсимптомних випадків

Коронавірус COVID-19 знову фіксують в Китаї, попередньо країна повідомила про подолання недуги, але епідемія триває. Статистика випадків зараження, що відбувається в Китаї сьогодні, як протидіють поширенню інфекції. Органи охорони здоров'я Китаю включать безсимптомні випадки нового коронавірусу в офіційний підрахунок, повідомляє "24 канал" із посиланням на CNN.  Така потреба виникла тому, що в Китаї фіксують багато випадків безсимптомної передачі коронавірусу. Досі безсимптомні випадки не враховувалися як підтверджені випадки згідно з керівними принципами уряду Китаю.

Яка ситуація в Китаї сьогодні

Найбільший спалах в Китаї з часу початку пандемії У 10-мільйонному місті біля кордону з Росією стався новий спалах коронавірусу. Кількість людей, у яких підозрюють COVID-19 найбільша в Китаї з часу початку епідемії в Ухані. У близько 2 000 людей наразі підозрюють коронавірусну інфекцію. Людей, які прибувають в Харбін з-за меж Китаю або з епідемічних районів, ізольовують на 28 днів. Їм проведуть два тести на нуклеїнову кислоту і один – на антитіла. Влада також заявила, що закриватиме на 14-денний карантин житлові приміщення, в яких зафіксують підтверджені та безсимптомні випадки коронавірусу. Кількість жертв зросла У китайському Ухані, звідки світом почався ширитися коронавірус, зросла кількість жертв від коронавірусу майже удвічі. Раніше Китай офіційно повідомив про смерть 3 342 людей через коронавірус, однак, за уточненими даними статистика летальних випадків підскочила до 4 632.   Влада Китаю провела перерахунок, оскільки точність даних про коронавірус в Китаї поставили під сумнів як за кордоном, так і самі громадяни КНР. Оприлюднивши оновлені дані, китайські чиновники переконують, що жодного приховування реальних цифр не було. 13 квітня Державний комітет охорони здоров'я КНР оголосив про 99 нових випадків зараження коронавірусом. При цьому 97 випадків – у людей, які прибули з-за кордону, два випадки – в провінції Хейлунцзян. За добу в країні не зафіксували жодного випадку смерті від COVID-19. Натомість сайт Worldometers, який відстежує кількість інфікованих на коронавірус, вказує на 108 випадків нових заражень в Китаї, та дві смерті від COVID-19.    Захворілі на коронавірус в Китаї Офіційно від початку епідемії COVID-19 в Китаї заразилися понад 82 тисячі осіб. За оновленими даними 17 квітня, від коронавірусу в Китаї померли – 4 635 людей, одужали – 77 503 пацієнти. Спалах коронавірусу почався в китайській провінції Хубей наприкінці 2019 року.  Американське інформагентство Bloomberg із посиланням на три офіційних джерела в адміністрації США, заявило про те, що Китай приховав масштаби спалаху коронавірусу на своїй території, скоротивши у своїх доповідях як загальну кількість захворювань, так і летальних випадків від цієї хвороби. Псевдоподолання COVID-19 24 березня у провінції Хубей, звідки коронавірус COVID-19 поширився на весь світ, скасували карантин. Тоді влада Китаю повідомила, що серед усіх заражених в Китаї 90% вже одужали, а впродовж останніх днів лише десятки підхопили вірус, пише CNN. Також в Китаї заявляли, що інфікованими в Китаї все частіше стають іноземці, тому 26 березня, країна оголосила про закриття своїх кордонів. Однак у Китаї не скасовували масковий режим, в громадських місцях людям міряють температуру, а ресторани та кіно ще не планують відкривати. 

Статистика коронавірусу в світі



  • США вийшли на перше місце за кількістю заражених коронавірусом, обігнавши Іспанію, Італію та Китай. У США зафіксували понад 671 тисячу випадків COVID-19.



    Після США найвищий показник інфікування коронавірусом в Іспанії – понад 184 тисяч хворих.



    Італія Франція теж мають високі показники захворюваності на коронавірус – 168 тисячі та 147 тисяч хворих відповідно. Замикає першу п'ятірку найбільш постраждалих від коронавірусу країн – Німеччина – понад 137 тисяч інфікованих.



    Коронавірус поширився на усі європейські країни, а тепер його фіксують навіть на маленьких островах.

Як повідомляв 5.UA, перший смертельний випадок від коронавірусу стався 11 січня 2020 року. Вірус здебільшого сконцентрований у місті Ухань, втім спалахи вже зафіксовано не лише в окремих провінціях Китаю, а й по всьому світу. 11 березня ВООЗ оголосила світову пандемію через коронавірус. Уточнимо, що нині не існує вакцини від коронавірусу 2019-nCoV. Втім Китай та США заявили про те, що вже працюють над її створенням. Зокрема, США вже почали тестувати вакцину на людях. Відомо, що для тестування вакцини відібрали 20 добровольців. Перша людина, якій зробили вакцину американець, якого евакуювали з японського лайнера "Diamond Princess". Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну