УКР РУС
» » COVID-19 у світі: ВООЗ закликає Білорусь ввести карантин, а в китайському Харбіні – спалах коронавірусу
Всі новини

COVID-19 у світі: ВООЗ закликає Білорусь ввести карантин, а в китайському Харбіні – спалах коронавірусу

У світі – понад 2,5 мільйона хворих на коронавірус, одужали майже 700 тисяч, 177 664 людей  померли. Про це свідчать дані Worldometer.

США

Антилідером за кількістю випадків лишаються Сполучені Штати, де за добу виявили ще 420 нових хворих, і загальне число випадків коронавірусу в країні сягнуло 819 164.
Крім того, за добу, 21 квітня, у Сполучених Штатах померли 2804 пацієнти, у яких діагностували коронавірус. 
У США уже заявили, що друга хвиля коронавірусу можлива взимку. Про таке розповів директор Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) Роберт Редфілд. В інтерв'ю The Washington Post він сказав, що друга хвиля може стати більш серйозною, ніж нинішня. Редфілд вважає, що нова хвиля коронавірусу може збігтися з епідемією сезонного грипу. За його словами, спалахи відразу двох респіраторних захворювань можуть привести до "неймовірного навантаження" на систему охорони здоров'я.
Крім того, додамо, що штат Міссурі подав до суду на Китай через виникнення пандемії коронавірусу.
Як заявив генеральний прокурор штату Ерік Шмітт, Пекін "брехав" світу про захворювання COVID-19 і зробив занадто мало для того, щоб зупинити епідемію на ранньому етапі, повідомляє DW. "У Міссурі наслідки вірусу дуже реальні – тисячі заражених, багато хто загинув", – сказав Шмітт.

Іспанія та Італія

В Іспанії зафіксовано 204 178 випадків COVID-19 (21 282 смерті і 82 514 видужалих), а в Італії – 183 957 випадків (24 648 смертей і 51 600 осіб, які оговталися).

Франція

Кількість пацієнтів із COVID-19 і померлих від ускладнень коронавірусу у Франції продовжує знижуватися. Про це заявив генеральний директор Національного управління охорони здоров'я Жером Саломон, повідомляє радіостанція Europe-1. "За минулу добу зафіксовано 531 летальний випадок у зв'язку з коронавірусом та ускладненнями, днем раніше – 547. Циркуляція вірусу залишається високою, тому ми маємо залишатися повністю мобілізованими", – сказав він. За його словами, спостерігається також зменшення кількості пацієнтів із COVID-19, які потрапляють до лікарень.  

Мексика

Найбільше число нових випадків COVID-19 з початку нової доби зафіксували в Мексиці – 729 нових хворих (9501 загалом) і 145 нових смертей (857 загалом).

Китай

У Китаї зареєстрували 30 нових випадків (82 788 всього), загинули там 4632 людини і одужали 77 151. А в китайському Харбіні (центр китайської провінції Хейлунцзян, що межує з Росією – ред.) – спалах коронавірусу. Місто закривають для іногородніх, щоб стримати поширення коронавірусу. Про це повідомляє Reuters з посиланням місцеві державні ЗМІ, пише "Українська правда".  Відзначається, що 10-мільйонний Харбін на північному сході Китаю зіткнувся з найбільшим спалахом коронавірусу в країні. Наразі в Харбін не пускають іногородніх жителів і транспорт, не зареєстрований у місті. Усі люди, які прибувають у Харбін із-за меж Китаю або з епідемічних районів, мають були ізольовані упродовж 28 днів. Таким людям будуть робити два тести на нуклеїнову кислоту й один – на антитіла. Влада також закриватиме на 14-денний карантин житлові приміщення, у яких будуть виявлені підтверджені і безсимптомні випадки коронавірусу.
21 квітня Харбін, що має повітряне сполучення з Росією, повідомив про 7 нових підтверджених випадків захворювання, унаслідок чого загальна кількість інфікованих в місті сягнула 52 осіб. Троє заражених прибули з Росії. Ще приблизно 1400 осіб перебувають під медичним наглядом – їх перевіряють на наявність ознак коронавірусу.
Тим часом Туреччина випередила Китай за числом заражень. У Туреччині кількість зареєстрованих випадків зараження COVID-19 зросла до 95,5 тисяч. У Китаї, що раніше був центром епідемії, кількість підтверджених випадків становить майже 84 тисячі, із яких вилікувались приблизно 78 тисяч. Про це свідчать дані центру Джона Гопкінса, який регулярно оновлює статистику зареєстрованих випадків по країнах і світу.

Білорусь

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала білоруський уряд запровадити обмежувальні заходи, щоб сповільнити поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідмляє "Радіо Свобода". Такі рекомендації зробили 21 квітня експерти ВООЗ, які відвідали Білорусь раніше в квітні, щоб оцінити дії місцевої влади для протидії пандемії. За заявою експертної групи, кількість хворих на коронавірусну хворобу в цій країні "стрімко росте". На противагу європейським країнам, які запровадили суворі обмеження для стримання епідемії, Білорусь не закривала свої кордони, не зупиняла роботу заводів, магазинів, закладів харчування та освіти. Масові заходи також не заборонені, а церкви відправляли богослужіння на Великдень 19 квітня в звичайному режимі. Тим часом станом на 21 квітня в Білорусі, за офіційними даними, померли 55 осіб, у яких виявили коронавірус. Усього було зафіксовано 6723 випадки зараження. Одужали на цей час 577 пацієнтів. Про це повідомляє білоруське інформаційне агентство "БелТА" з посиланням на МОЗ.  Із початку лютого країна встигла провести 108 тисяч тестів на захворювання. Їх проводять 25 лабораторій. 
Зазначається, що всі загиблі мали хронічні хвороби. 
Як повідомляв 5.UA, 21 квітня усупереч петиціям у Білорусі заявили, що проведуть парад 9 травня, і уже поновили навчання у школах. 
Як відомо, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 174 летальні, 467 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків.
Нагадаємо, від 6 квітня карантин став ще жорсткішим. Зокрема, на вулиці обов'язковий "масковий режим". За порушення умов карантину в Україні передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Разом з тим 8 квітня Кабмін знову змінив правила карантину – дозволив працювати певним категоріям громадян і певним категоріям закладів. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну