УКР РУС
» » Навіщо волонтерам, які підтримували ЗСУ, дестабілізація? – головред "УП" про брифінг МВС
Всі новини

Навіщо волонтерам, які підтримували ЗСУ, дестабілізація? – головред "УП" про брифінг МВС

Своїми враженнями від брифінгу МВС щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета на Facebook поділилася головний редактор видання "Українська правда" і колега вбитого Севгіль Мусаєва.

За її словами, озвучена версія слідства шокувала редакцію, а до озвученої інформації ставляться із обережністю. Також Мусаєва перерахувала декілька запитань, відповідей на які не пролунало під час звіту поліції.



Хто може бути замовником цього вбивства? Версія про те, що такий злочин могла самостійно організувати група волонтерів задля дестабілізації ситуації, викликає багато питань.



Незрозумілими залишаються мотиви замовників та виконавців. На думку журналістки, мети атаки – а саме дестабілізації політичної ситуації в Україні – не було досягнуто.



Хто був зацікавлений у дестабілізації ситуації в країні на той час?

"Навіщо волонтерам, що підтримували армію у складні часи, потрібна дестабілізація ситуації всередині країни? Чи слідство припускає, що група волонтерів могла діяти в інтересах Росії?" – міркує головред.

Схожі запитання непокоять і юриста-кримінолога Анну Маляр. Свою аналітику вона також виклала у Facebook.

Експерт дуже критично сприйняла озвучену версію про мету дестабілізації ситуації в Україні, адже для цього, на її думку, було дуже невдало обрано пору року та особу вбитого.

"Павло Шеремет був дуже делікатним та зваженим у своїх висловлюваннях і чесно говорив, що він громадянин іншої країни. Відомим він був прижиттєво, давайте чесно, далеко не кожному українцю. Тобто, як його вбивство повинно було призвести до дестабілізації? Яке почуття повинні були відчути українці, крім суму та жалю, по відношенню до смерті Шеремета, щоб почалась хвиля дестабілізації?" – зауважує Маляр.

А також: навіщо п'ятьом особам, яких назвали як підозрюваних, дестабілізація в Україні? Вони належали до якогось угруповання? У них була якась ідейна мета? Ними керували з Кремля чи з України? Що би їм дала дестабілізація?

Адже "дестабілізація не може бути кінцевою метою, вона створюється для реалізації якихось наступних дій, які в умовах дестабілізації простіше вчиняти".

Як повідомляв 5.UA, очільник МВС Арсен Аваков заявив, що Нацполіція затримала і оголошує підозру фігурантам справи про вбивство Шеремета. Пізніше з'явилася інформація, що затримано українського рок-музиканта і ветерана АТО Андрія "Ріффмастера" Антоненка та волонтерку та військового медика Юлію Кузьменко. Загалом у поліції назвали п'ять підозрюваних у виконанні вбивства Шеремета. Також правоохоронці повідомили, що у слідства було чотири версії, але після відпрацювання лишилася тільки одна.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну