УКР РУС
» » Підрив із багатьма невідомими: всі подробиці розкриття справи Шеремета та обшуків у підозрюваних – сюжет
Всі новини

Підрив із багатьма невідомими: всі подробиці розкриття справи Шеремета та обшуків у підозрюваних – сюжет

Підрив із багатьма невідомими. Міністерство внутрішніх справ скликало позачерговий брифінг, щоби повідомити про затримання ймовірних підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, яке сталося у 2016-му. У МВС заявили, що серед виконавців і фігурантів справи – ветерани АТО, волонтери та навіть відомий рок-музикант – Андрій "Ріффмастер" Антоненко. Протягом години представляли презентацію доказової бази: відео з камер спостережень, схеми зв'язків фігурантів, уривки телефонних розмов. Чи можна стверджувати про розкриття резонансної справи і про що говорив на брифінгу правоохоронців президент Володимир Зеленський – у наступному сюжеті.

"Близько 3-ї (ред. – прийшли). Я заїхав у двір, паркувався, а вони рядочком тут стояли", – розповідає підозрюваний Андрій Антоненко.

Про обшуки у своєму будинку музикант та ветеран АТО Андрій Антоненко написав у Facebook. Повідомив: правоохоронці інкримінують йому вбивство журналіста Павла Шеремета.


"Прийшли у двір, довелося дітей виводити кудись, тому що у мене четверо дітей", – говорить Антоненко.

Слідчі дії проводять у ще однієї підозрюваної – Юлії Кузьменко – волонтерки і завідувачки відділення рентгенографії "Охматдиту". Тим часом про розкриття резонансної справи заявляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Журналістів скликають на терміновий брифінг, участь у якому беруть президент Володимир Зеленський та генпрокурор Руслан Рябошапка.

"Дуже складна справа, в якій слідство вивчило багато матеріалів", – каже Аваков.

За даними слідства, саме Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко заклали вибухівку під автівку Шеремета. Як доказ наводять відео з камер спостереження, на якому зафіксований одяг підозрюваного та характерна хода через перенесену у 2016-му операцію. Експертизу проводив британський фахівець.

Підозру в убивстві Шеремета висунули також Яні Дугар, контрактниці ЗСУ. Це медсестра, яка нібито фотографувала авто Шеремета для подальшого закладання вибухівки. Перебуває в СІЗО подружжя Грищенків. Інна – ветеранка АТО, відома під позивним "Пума", та її чоловік Владислав із позивним "Буча". Їм прокуратура закидає замах на бізнесмена на Івано-Франківщині. Під час замаху начебто могли використати вибухівку, яку застосували під час убивства Шеремета. На підтвердження своїх підозр у поліції оприлюднили ряд телефонних розмов за участі фігурантів справи.


Інна Грищенко5 канал

В оприлюднених розмовах фігурують майже всі затримані, окрім Андрія Антоненка. В фрагментах розмов немає жодного прямого підтвердження здійснення підозрюваними злочину: "Тільки що мені принесли повістку на 21 жовтня, вона ж Главк на Богомольця, для участі в допиті в якості свідка по справі Шеремета. – Ну я за тебе щаслива".

Назвали в МВС і головну версію вбивства – дестабілізація ситуації в державі шляхом вбивства відомої особи.

Втім, хто ж замовив вбивство Павла Шеремета, правоохоронці не відповіли.

Присутній на брифінгу президент України Володимир Зеленський сказав: "Ймовірні вбивці були сьогодні затримані, дуже багато відповідей ми, слава Богу, сьогодні одержали, але є ще одне запитання: хто замовник, і я впевнений, що на це питання обов'язково знайдеться відповідь наступного разу. Дуже хочу вірити, що це буде третя остання зустріч з приводу цієї дуже гучної справи. 

Автівку журналіста Павла Шеремета підірвали 20 липня 2016 року близько 8-ї ранку на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького. В авто спрацював вибуховий пристрій, який зловмисники встановили вночі. Шеремет помер у кареті "швидкої".

Ірина Сисак, петро Троць, Валерія Павленко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну