УКР РУС
» » Спочатку закон, а потім розваги: коли ж відбудуться дебати та чи будуть узагалі – сюжет
Всі новини

Спочатку закон, а потім розваги: коли ж відбудуться дебати та чи будуть узагалі – сюжет

Коли і де дебатуватимуть кандидати в президенти – досі не відомо. Натомість зрозуміло, де точно не будуть. Шоумен Володимир Зеленський відмовився приходити 14 квітня на НСК "Олімпійський" на запрошення чинного Президента Петра Порошенка. А коли 19 квітня о 19-й Зеленський буде на стадіоні, там не буде чинного глави держави. Петро Порошенко планує піти в студію Суспільного телебачення на офіційні дебати, як це прописано в законі. Обидва штаби торгуються та обмінюються заявами в пресі, але між собою не комунікують. Чи є шанс на дуель аргументів в прямому ефірі? Леся Головата намагалася зрозуміти.

Якщо офіційні дебати кандидатів у президенти, то лише 19 квітня о 20 годині в студії Суспільного мовника за державний кошт. Якщо передвиборна агітація – то узгодити між собою всі нюанси, а також фінансування проведення ток-шоу на НСК "Олімпійському" мають обидва штаби. Це – позиція ЦВК, яку не збираються змінювати до дня голосування в другому турі.

Дотриматися букви закону та дати можливість у п'ятницю перед виборами упродовж години двом кандидатам проінспектувати стратегії один одного готові в ЦВК і на Суспільному телебаченні.

"Центральна виборча комісія відповідно до договору зробить всі необхідні кроки, виділить кошти, Суспільний мовний – облаштує студію. Все буде підготовлено, і ми будемо на них чекати. Ставлення до цих дебатів – певною мірою є ставленням до закону", – пояснює голова ЦВК Тетяна Сліпачук. 

Якщо прийде лише один із кандидатів, то використає увесь час, відведений на дебати.

"У нас буде напоготові будь-що нейтрального характеру, ну наприклад, маленьке звірятко загортає своїми лапками що-небудь, а в той час ітиме рухомий рядок – в якому будуть, згідно з постановою, – прямо такі слова – перепрошуємо, кандидат такий-то не з'явився на дебати", – розповідає голова правління Суспільного Зураб Аласанія. 




Не з'явиться на Суспільне телебачення кандидат у президенти – шоумен Володимир Зеленський. В останню п'ятницю перед повторним голосуванням о 19-й він планує ток-шоу на НСК "Олімпійський". Туди ультимативно запросив свого опонента – чинного Президента Петра Порошенка.

Спочатку закон, а потім розваги. Тому замість стадіону Петро Порошенко в той час піде в студію Суспільного, кажуть у його штабі.

"Кандидати не мають права – ні Порошенко, ні Зеленський – йти чи не йти. Це закон, і він має бути виконаний. Відсутність санкцій для законослухняного кандидата – можна порушувати. Очевидно, в них є якийсь закон чи кодекс шоу-бізнесу, і вони намагаються за цим кодексом вести передвиборчу кампанію", – наголошує Олег Медведєв, речник штабу Петра Порошенка.

Тому штабісти з команди Зе – готуються до монологу на "Олімпійському" та вдвічі більшого кошторису, з якого оплачуватимуть передвиборний спіч Володимира Зеленського.

"У такий самий спосіб, напевне, як і Президент дебатуватиме на НТКУ, напевне, дебати не відбудуться, просто звернення до виборців кандидата в президенти України. Так, готові оплатити 50% від цього. Якщо Порошенко не прийде, тоді, напевне, будемо платити 100%", – зазначив експерт штабу Зеленського Данило Гетьманчук. 

Альтернативною датою для зустрічі кандидатів на НСК "Олімпійському" могла би стати неділя – 14 квітня. Це вже пропозиція від Петра Порошенка.

"Щодо 14-го, то залишається в силі запрошення Порошенка до Зеленського прийти в цей день на стадіон. Зеленський сам пропонував дебати на стадіоні, це не вибір Порошенка – робити дебати в цирку, на стадіоні, в лазні, чи ще десь. Але він вважає, що головна загроза в тому, що суспільство в особі одного з кандидатів купує кота в мішку", – зауважує речник штабу Петра Порошенка.

Утім, кажуть у штабі Зеленського, ані місце, ані час зустрічі змінити не можна.

"Ми не розуміємо, чому. Ми не розуміємо, навіщо. Ми не розуміємо, чому не 13-го, не 15. Тобто, ми розуміємо, якщо в законі написано 19 квітня, то будемо виконувати закон", – підсумовує експерт штабу Зеленського.

Як і кандидати, штаби комунікують між собою про дебати лише через медіа. І там, і там визнають, ймовірність, що замість двох монологів буде один діалог – дорівнює нулю.

Леся Головата, Михайло Третяк та Віктор Сніжко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну