УКР РУС
» » Супрун VS Мосійчук: що наразі відомо про скандальне відсторонення від роботи в.о.голови МОЗ
Всі новини

Супрун VS Мосійчук: що наразі відомо про скандальне відсторонення від роботи в.о.голови МОЗ

Суд відсторонив від посади виконувачку обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун. Рішення оприлюднив народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук. Він і є позивачем у справі. У Кабінеті Міністрів одразу заявили: рішення оскаржуватимуть. Підтримку чільниці МОЗ висловив і Президент – заявив, що цінує реформи в медичній галузі та розраховує на остаточне рішення Верховного Суду у справі Супрун. Не бачать причин для того, щоб вносити нову кандидатуру чільника міністерства – і в парламентській коаліції. Докладніше – в сюжеті Сергія Барбу.


Депутат Ігор Мосійчук тримає в руках судове рішення. Хизується – саме завдяки йому суд відсторонив Уляну Супрун від посади. Депутат є позивачем у справі.

"Прем'єр-міністр має провести консультації з коаліцією і терміново винести кандидатуру міністра хорони здоров'я на голосування до Ради. Не має нічого персонального до Уляни Супрун ні моя команда, ні я. Маємо питання до тієї політики, а міністр і її проводила", – коментує Мосійчук.

У документі зазначено, що Уляна Супрун не може обіймати посаду через подвійне громадянство. Рішення суду набуло чинності. Однак протягом 15-ти днів можна подати апеляцію. В уряді вже заявили: рішення оскаржуватимуть. Кабмін за Уляну Супрун заступився. Позов назвав помстою за оголошення війни корупціонерам.

"Ця команда від моменту приходу в Міністерство оголосила війну тим корумпованим схемам, які процвітали в галузі роками, і це, на наш погляд, чи не головна причина того, чому проти Уляни Супрун і її команди була розгорнута справжня війна. Тому ми вкрай занепокоєні сьогоднішнім рішенням Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків. Це рішення буде оскаржено у встановленому законом порядку, і ми будемо добиватися його скасування", – йдеться в заяві уряду.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили: очікують, поки до них надійде рішення суду. Документ має опрацювати юридичний департамент відомства. Лише після цього говоритимуть про подальші дії.

Уляна Супрун має залишатися на посаді – заявили у парламентській коаліції.

"Хтось хоче зруйнувати реформу. В рішенні суду йдеться, що вона не має достатньої компетенції, щоб працювати. У мене питання: значить, два роки працювала і все було добре, а тепер – ні? Таким же чином за рішенням суду можна відсторонити керівника Генерального штабу під час бойових дій", – зауважив заступник голови фракції БПП Сергій Березенко.

Своє занепокоєння щодо ситуації довкола Уляни Супрун висловили закордонні дипломатичні представництва в Україні. Засідання суду відбудеться 15-го лютого.

Сергій Барбу, Петро Троць, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну