УКР РУС
» » "Настав час захистити зміни": Гройсман відреагував на рішення суду щодо Супрун
Всі новини

"Настав час захистити зміни": Гройсман відреагував на рішення суду щодо Супрун

Уряд України висловив занепокоєння щодо рішення Окружного адміністративного суду Києва про винесення тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Інформацію з заявою опублікував у своєму Facebook глава Кабміну Володимир Гройсман.

"Щодо ситуації з Уляною Супрун. Не можна допустити зупинки реформи медичної галузі і повернення в неї корупції. Ми розпочали зміни. Настав час їх захистити, щоб українці отримували якісні медичні послуги!", – заявив Гройсман.

У зверненні уряду зазначається, що "Міністерством охорони здоров'я, за підтримки Уряду України, розпочато впровадження в галузі змін, які потрібно було розпочинати уже давно".

"Сьогодні усі ці зусилля ставляться під сумнів і робиться все для того, щоб повернути у галузь ті підходи, які і стали причинами сьогоднішніх проблем. Тому ми вкрай занепокоєні сьогоднішнім рішенням Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Уляни Супрун від виконання обов'язків. Це рішення буде оскаржено у встановленому законом порядку, і ми будемо добиватися його скасування у встановленому законом порядку", – наголошується в заяві Кабміну.

Також раніше віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що підтримує діяльність Уляни Супрун на посаді виконуючого обов‘язки міністра охорони здоров‘я і не бачить юридичних підстав для її відсторонення. Про це він написав у Facebook.

За його словами, він підтримує також напрямки реформування системи охорони здоров‘я, що здійснює зараз уряд та команда Міністерства охорони здоров'я.

Розенко наголосив, що Супрун була призначена на свою посаду у повній відповідності до чинного законодавства України.

"Не бачу жодних юридичних підстав для відсторонення її від посади в.о. міністра. Бачу лише наміри старої корумповано-мафіозної системи здійснити спробу повернути корупційні схеми у систему охорони здоров‘я!", - заявив віце-прем'єр-міністр.

"Але... Реваншу не буде! Адже справа не в персоналіях, а в принципах діяльності нинішнього складу уряду", - додав посадовець.

У коментарі телеканалу "112.Україна" Розенко додав, що суд може приймати будь-які рішення, але остаточне рішення ухвалює Кабмін. При цьому він підкреслив, що уряд буде оскаржувати це рішення і зробить це якнайшвидше.

Нагадаємо, МОЗ проводить консультації з юристами щодо позбавлення Окружним адмінсудом Києва в.о.міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун повноважень очільниці відомства.

Раніше Супрун повідомляла, що Окружний адміністративний суд Києва 15 лютого 2019 року розглядатиме позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у неї повноважень щодо виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну