УКР РУС
» » У суді пояснили, чому тимчасово заборонили Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я
Всі новини

У суді пояснили, чому тимчасово заборонили Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я

Окружний адміністративний суд Києва пояснив рішення про винесення тимчасової заборони. Причина – наявність у неї американського громадянства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Суд задовольнив прохання депутата Радикальної партії Верховної Ради Ігоря Мосійчука лише частково – і Супрун заборонили виконувати обов'язки лише тимчасово.

"Окрім того, суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і водночас досі перебуває в іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України "Про громадянство України" в Україні існує єдине громадянство", – зазначено в повідомленні прес-служби.

Провадження по адміністративній справі проти Уляни Супрун за позовом Мосійчука суд відкрив 14 січня 2019 року. Нардеп тричі звертався до суду з заявою про забезпечення позову. З них двічі – 14 січня і 18 січня – йому в цьому було відмовлено.

При цьому в суді заявили, що Супрун заборонено здійснювати повноваження в.о. міністра охорони здоров'я, але не першого заступника. "Ухвалою суду від 5 лютого 2019 року таку заяву було задоволено частково. Зокрема, судом ухвалено – заборонити першому заступнику міністра охорони здоров’я України Супрун Уляні Надії вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України. У той же час, відповідачу не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані йому як заступнику міністра", – повідомили в суді.

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що про рішення суду щодо забезпечення позову дізналися із засобів масової інформації.

Як повідомляв 5.UA, раніше Супрун повідомила, що Ігор Мосійчук подав до суду чотири позови – два проти неї, і два – проти прем'єра Володимира Гройсмана. Засідання суду заплановано на 15 лютого. Супрун також повідомила, що Окружний адміністративний суд Києва вже розглядав схожі позови і не задовольнив жодного з них. У 2017 році судді цього суду визнали правомірним її призначення та виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну