УКР РУС
» » Документи найманців підтверджують, що "ПВК Вагнер" є таємним загоном ГУ ГШ ЗС РФ – СБУ
Всі новини

Документи найманців підтверджують, що "ПВК Вагнер" є таємним загоном ГУ ГШ ЗС РФ – СБУ

Очільник Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що документи найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" підтверджують, що це таємний загін Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації. Про таке повідомила прес-служба СБУ.

"Росія продовжує цинічно брехати, намагаючись виправдати свої злочини, вчинювані по всьому світу. Кремль не перестає "горлати", що його збройні підрозділи ГУ ГШ ЗС РФ не захищають диктаторські режими у Судані, Сирії та не причетні до вбивства журналістів у ЦАР, які намагались пролити світло на їх "засекречену" діяльність", – йдеться у тексті повідомлення.

Там додали, що 25 січня Служба безпеки України оприлюднила матеріали, які свідчать, що російські найманці та озброєння доставляється до Судану та інших країн регіону безпосередньо авіацією Міністерства оборони РФ на замовлення ТОВ "М Інвест" – комерційної структури "повара Путіна" Є.Пригожина.

Крім того, СБУ опублікувало частину наявних відомостей, зокрема оприлюднює перший список із 149 осіб, які брали безпосередню участь у придушенні демократичних протестів у Судані на початку 2019 року.

Правоохоронці зазначили, що аналіз паспортних даних понад тисячі співробітників "ПВК Вагнера" свідчить, що переважна більшість документів російських найманців оформлювалася централізовано у Москві підрозділом Федеральної міграційної служби РФ, який також видавав документи прикриття й для офіцерів ГУ ГШ ЗС РФ "Петрова" та "Боширова" – виконавців хімічної атаки у британському Солсбері. При цьому номери паспортів декількох сотень "вагнерівців" також відрізняються між собою лише останніми цифрами.

"Серія та номери закордонних паспортів найманців "ПВК Вагнера", а також місце їх оформлення ще раз підтверджують – це таємний загін позаштатних вбивць ГУ ГШ ЗС РФ. Залишається лише почути від офіційних осіб РФ, який саме "шпиль" у Судані або ЦАР вони відвідували" – повідомив голова СБУ

Слід зазначити, що СБУ також встановлено, що до складу африканських ротацій "ПВК Вагнера" російською військовою розвідкою спрямовувалися і громадяни з інших країн: Білорусі, Молдови, а також підтримуваних Росією самопроголошених республік.

Крім цього, наявна інформація свідчить про цільовий набір до суданського "відрядження" ПВК "Вагнера" зрадників України з числа мешканців тимчасово окупованого Криму, які у винагороду за сприяння російському агресору отримали громадянство РФ.

"Також встановлено, що одним із напрямів поповнення ПВК "Вагнера" є вербування російськими спецслужбами близьких родичів російських найманців. Загалом СБУ задокументовано понад 112 осіб, для яких "російський бізнес на крові" став родинною справою", – сказано в тексті повідомлення.

Показовим факто є те, що понад 90% африканського контингенту найманців у 2014-2015 роках брали участь у військовій агресії проти України, зокрема – штурмах Луганського аеропорту та м. Дебальцеве, а згодом були спрямовані до ЦАР.

Службою безпеки також встановлено, що з кінця 2018 року активізовані роботи зі створення у Судані "пункту військово-технічного забезпечення ВМФ РФ" за участі колишніх офіцерів ВМС України, які весною 2014 року зрадили українському народу, перейшли на бік російських окупантів та нині проходять військову службу у складі Чорноморського флоту ВМФ РФ.

"СБУ продовжить документувати злочинну діяльність кожного російського терориста та зрадника України незалежно від місця їх перебування. Справедливе покарання за вчинені злочини проти українського народу лише справа часу", – наголосив Голова СБУ Василь Грицак.

/ СБУ
/ СБУ
/ СБУ
/ СБУ
/ СБУ
/ СБУ
/ СБУ
/ СБУ
/ СБУ
/ СБУ
/ СБУ Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну