УКР РУС
Всі новини

Україна обирає президента: головне за 11 січня


У списку претендентів на президентське крісло – поповнення.

Хто першим з політиків "великої сімки" понесе документи на реєстрацію, а в агітації яких кандидатів, вже узгоджених ЦВК, зареєстрували перші порушення – дивіться в черговій програмі циклу "Україна обирає президента".

У п'ятницю, 11 січня, група політичних партій висунула лідера "Громадянської позиції" кандидатом у президенти. Відповідне рішення було прийнято на з'їзді "Форум демократичних сил".

Сам Анатолій Гриценко зазначив, що не має ніяких зобов'язань перед якимись спонсорами. І що йому досить одного президентського терміну, щоб виконати обіцянки, викладені в програмі і реанімаційному пакеті реформ.

"Там чітко, ясно показано, як зробити так, щоб не в Польщу їхали, а щоб середня зарплата була від 700 і більше євро тут, у нас, в Україні. І ми це зробимо. Це не порожні слова. Як зробити так, щоб підприємець почувався вільно і творив ", – заявив політик.

Документи в ЦВК Анатолій Гриценко понесе вже завтра.

Тим часом стало відомо про перші факти незаконної агітації серед вже зареєстрованих кандидатів у президенти. Наприклад, ще кілька місяців тому в Києві і регіонах на білбордах розмістили агітплакати на підтримку Сергія Капліна, Андрія Садового та Ігоря Шевченка. Після затвердження цих претендентів їх повинні зняти або замінити на інші. Однак цього не зробили. У Комітеті виборців пояснюють: поки кандидатів не зареєстрував Центрвиборчком, така реклама не вважається порушенням.

"Вся кампанія, яка проводиться зараз політиками, які не є кандидатами в президенти, ця кампанія є легальною. В рамках чинного законодавства це не передвиборча агітація. Це агітація окремого політика чи агітаційна кампанія окремої політичної партії", – відзначає Олексій Кошель, генеральний директор Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України".

Однак після реєстрації претендента на головний пост Центральною виборчою комісією подібні банери вважаються агітацією. І відповідно до законодавства вони повинні бути оплачені з виборчого фонду кандидата і повинні містити вихідні дані.

До таких даних відносяться відомості про:

  • установу, що здійснила друк
  • відповідальних за випуск
  • замовників матеріалів
  • тираж

Загалом на цьому тижні ЦВК зареєструвала чотирьох претендентів. Тому з минулої п'ятниці віртуальний бюлетень значно збільшився. Тепер у ньому п'ять претендентів: Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Валентин Наливайченко, Віталій Скоцик та Андрій Садовий. Сьогодні бюлетень вже має розмір 28 на 20 сантиметрів. Якщо ж на вибори зареєструється 42 кандидати, то він може зрости навіть до метра.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну