УКР РУС
» » Росія заморозила питання про миротворців на Донбасі: Єльченко пояснив чому
Всі новини

Росія заморозила питання про миротворців на Донбасі: Єльченко пояснив чому

Питання миротворчої місії ООН на сході України не розглядатиметься в Радбезі ООН, поки немає принципового рішення щодо неї в "нормандському" або "мінському" форматах. Всі вони зараз заблоковані, оскільки Росія сподівається отримати проросійського президента після виборів в Україні. Про це заявив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає "Укрінформ".

"Для початку справжньої миротворчої операції необхідне рішення Радбезу ООН. Але для того, щоб він почав розглядати це питання, він спочатку повинен бути хоча б приблизно позначений в "нормандському" або "мінському" форматі", - пояснив Єльченко.

Він додав, що обидва формати, як і трек Уолкер-Сурков, зараз зайшли в глухий кут. Це пов'язано з очікуванням Кремля проросійського президента в Україні за підсумками виборів навесні цього року.

"Росіяни не будуть нічого робити до президентських виборів в Україні. У мене є великі сумніви, чи будуть вони щось робити і після, але подивимося ... Вони чекають якогось приходу гіпотетичного проросійського президента, який все змінить", - зазначив дипломат.

На думку Єльченка, ці надії не мають шансів втілитися в реальність, так як жоден з кандидатів не зможе змінити курс України.

"Ніхто не піде на поступки Росії, тому що сьогодні ця людина вже буде керувати зовсім іншою Україною. І ця Україна просто йому або їй не дозволить цього зробити. Може, такі надії і є в Кремлі – але у них немає шансів виправдатися", - зазначив глава української делегації в ООН.

Як відомо, російська сторона спочатку домагалася того, що миротворці повинні діяти лише на лінії розмежування; пізніше допустили можливість їх виходу і до українсько-російського кордону, але в якості "охоронців" для спостерігачів ОБСЄ. В лютому президент РФ Володимир Путін пішов на поступки по Донбасу і погодився на розміщення "блакитних касок" на всій території конфлікту, але з умовою, що Київ домовиться про це з бойовиками.

У свою чергу, українська сторона, як і раніше, наполягає на введенні миротворців на всю територію конфлікту, в тому числі на українсько-російський кордон, і заявляє, що не має наміру вести переговори з ватажками бойовиків про розміщення місії ООН.

Також інсує і "план Волкера" по Донбасу. Спецпредставник США по Україні під час переговорів з помічником президента РФ Владиславом Сурковим обговорює конкретні варіанти введення миротворців на Донбас. Плани Штайнмаєра і Мореля провалилися, але тепер є надія на американський варіант врегулювання ситуації в Україні.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну