УКР РУС
» » Клімкін пояснив, чому Україна ліквідувала виборчі дільниці в Росії
Всі новини

Клімкін пояснив, чому Україна ліквідувала виборчі дільниці в Росії

Рішення української Центральної виборчої комісії закрити всі виборчі дільниці в Російській Федерації, в першу чергу, обумовлено питаннями безпеки. Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін, передає "Українська правда".

"Мова тут навіть не про такі речі, як можлива інфільтрація агентів ФСБ до складу виборчих комісій, вплив на них і багато іншого. Нас турбує, перш за все, безпека українських громадян, які не дивлячись на адміністративний та пропагандистський тиск все-таки зважаться стати членами виборчих комісій або просто прийти на вибори", - зазначив він.

Клімкін нагадав, що Росія по відношенню до України є країною агресором і окупантом.

"Це факт не тільки політичний, але і юридичний, визнаний українським законодавством. Проводити вибори на території країни агресора і окупанта апріорі є досить проблематичним кроком. У випадку ж з Росією це було б ще і вкрай ризиковано", – зазначив глава МЗС України.

За його словами, вибори української влади повинні проходити з дотриманням всіх демократичних стандартів, зокрема, критеріїв ОБСЄ.

"Росія ж дуже далека від демократичних норм і міжнародного права. Це показали незаконні, фейкові "вибори" в анексування Криму і на окупованому Донбасі, це підтвердило втручання російських спецслужб у вибори в США і інших європейських країнах. Але головне: треба бути невиліковно наївним, щоб повірити, що ФСБ і інші російські інститути не стануть впливати на українські вибори на своїй власній території", - підкреслив міністр.

Клімкін також зазначив, що російська пропаганда за останні роки підняла градус антиукраїнських настроїв в РФ до рівня істерії.

"Згідно з опитуваннями, у вересні 2018 року в Росії погано або дуже погано ставилися до України 56% населення. Тому ми не можемо гарантувати, що в день виборів не буде влаштовано небезпечних провокацій. Постраждати можуть і українські виборці, і наші співробітники, і, в врешті-решт, самі будівлі дипустанов. Крім того, можна не сумніватися, що всі, хто візьме участь у голосуванні, обов'язково опиняться під ковпаком ФСБ і ризикують найближчим часом стати жертвами репресій", - зазначив глава МЗС України.

За словами Клімкіна, вірити будь-яким російським заявам про забезпечення безпеки, повну відсутність втручань, провокацій і репресій Київ не буде.

"Росія вже не раз за останні роки демонструвала свою підступність і повне презирство до моралі і права", - нагадав міністр.

Раніше повідомлялося, що Центральна виборча комісія в день старту президентських виборів в Україні своєю постановою ліквідувала п'ять виборчих дільниць в Росії.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну