УКР РУС
» » Раніше імпровізували: в Черкасах поліцейських вчать надавати домедичну допомогу
Всі новини

Раніше імпровізували: в Черкасах поліцейських вчать надавати домедичну допомогу

У Черкасах медики "швидкої" навчають поліцейських домедичній допомозі. Тренінги – в межах держпрограми підготовки правоохоронців та рятувальників. Мета – навчити копів, які першими прибувають на виклик, надавати допомогу до того, як прибудуть медики.


Швидко зупинити кровотечу та накласти джгут – правоохоронці займаються незвичною для себе справою – вчаться надавати домедичну допомогу. Інспектор поліції Олександр Гриценко з першої спроби рятує імпровізованого потерпілого від крововтрати.

Показує на практиці: "Одразу перетискаю артерію, щоб на той момент, коли я накладаю турнікет, він не втратив велику кількість крові. Розвертаю турнікет, заспокоюю його по можливості, 5-7 сантиметрів вище рани накладаю джгут".

До цього правоохоронці не проходили спеціальних курсів домедичної підготовки. Тому, до прибуття "швидкої", надавали імпровізовану поміч.

"Кожен працівник поліції має вміти надавати першу медичну допомогу, оскільки він першим виїжджає на місце події. І взагалі, ми більше виїжджаємо на ті місця, де загрожує щось життю або здоров'ю людей", –пояснює слідчий поліції Поліна Мигленко.

Викладачами стали лікарі та фельдшери Черкаської станції швидкої допомоги. Фахівці вже поділилися теоретичними знаннями для "новачків", провели тестування і тепер відпрацьовують дії на практиці.

"Нас навчили, що треба робити після ДТП, після падіння з висоти. Якщо люди знепритомніла, якщо приступ епілепсії, якщо поперхнулася чимось, впала та вдарилася головою", – перераховує поліцейський Олексій Калініченко.

Одне із найважчих завдань – серцево-легенева реанімація – тобто штучне дихання. Поліцейські називають його основою, адже часто приїздять на місце трагедії раніше за "швидку" і мають підтримувати життя постерпілого до прибуття медиків. За медичною статистикою, більш як половина серйозно травмованих гинуть не від травм, а від втрати крові.

Фельдшер невідкладних станів Олена Гладка наголошує: "Якщо згаяти час, то шансів на врятування людини досить мало залишається. Так створений наш організм, що під час клінічної смерті кора головного мозку починає гинути через 4 хвилини. На жаль, навіть за ідеальних умов "швидка" не може прибути так швидко. Отже, людина, яка перебуває поруч, – дає шанси на врятування".

На навчання кожному учаснику програми надається 48 годин. Підготовка триватиме кілька місяців, доки її пройдуть усі правоохоронці та рятувальники Черкащини.

Яна Лимаренко, Олександр Коваленко, "5 канал"

/ Facebook / Операція об'єднаних сил
/ Facebook / Операція об'єднаних сил
/ Facebook / Операція об'єднаних сил
/ Facebook / Операція об'єднаних сил
/ Facebook / Операція об'єднаних сил
/ Facebook / Операція об'єднаних сил
/ Facebook / Операція об'єднаних сил
/ Facebook / Операція об'єднаних сил
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну