УКР РУС
Всі новини

Радари на дорогах: до чого готуватися водіям

Нові-старі TruCAM повертаються на дороги – відсьогодні вітчизняні копи знову мірятимуть ними швидкість автівок. Останній раз таке з нами робили ДАЇшники, тепер от патрульні отримали від Кабміну дозвіл на використання цих приладів контролю за трафіком.

Протягом тижня, від сьогодні й до наступного понеділка включно, поміряних TruCAM порушників не штрафуватимуть, але зупинятимуть й сваритимуть. Копи назвали це "превенцією", запевняють, що їхня мета не заробити на штрафах, а привернуту увагу водіїв до небезпеки перевищення швидкості. 

Утім, вже від 16 жовтня, у разі перевищення дозволеного ліміту на 20 кілометрів – почнуть таки виписувати штрафи. Це буде 255 гривень мінімум. Якщо ж перевищення становитиме більше 50-ти кілометрів за дозволений ліміт, то штраф становитиме вже 510 гривень.
Нині в межах населених пунктів Правила дорожнього руху дозволяють нам розганятися до 50-ти кілометрів на годину, на трасах до 90-та.
Ще ми маємо в країні одну-єдину автомагістраль, де можна мчати і 130 – це дорога, що сполучає Київ з аеропортом Бориспіль. Отже, якщо прямуєте своєю автівкою з Києва у Львів чи Одесу – морального готуйтеся до додаткових витрат на штрафи.
Адже, погодьтеся, хорошою дорогою їхати лише 90 кілометрів на годину – такої звички у вітчизняних водіїв поки немає, бо то справжня мука.

І якщо дорога зі столиці до Львова тривала раніше десь години чотири (якщо їхати 140), то тепер от дотримуючись дозволеного ліміту у 90, ця подорож триватиме на дві години довше.

Єдине, що має тішити любителів швидкої їзди, це те, що сертифікованих американських радарів у вітчизняних копів натепер лише 25 штук, купляли їх іще за Януковича по одному на область.

В Києві їх, до речі, буде працювати аж дві штуки, буде один додатковий, той, що раніше міряв швидкість кримських водіїв. Отже, так щоби за кожним кущем була засідка із радаром – такого поки не буде, через банальний брак приладів вимірювання швидкості. Але ті TruCAM гарантовано ставитимуть на трасах обласного сполучення, а також – цитую: "В місцях найбільшої концентрації порушень".
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну