УКР РУС
» » У областях з ВС вибори 23 грудня провести неможливо – Парубій
Всі новини

У областях з ВС вибори 23 грудня провести неможливо – Парубій

У зв'язку із введенням воєнного стану вибори 23 грудня у 10 областях у об’єднаних територіальних громадах провести неможливо.

Таку заяву зробив голова Верховної Ради України Андрій Парубій на Форумі місцевого самоврядування, який відбувається в Києві, пише УНІАН.

Він зазначив, що відбулася дискусія з приводу того, як проводити вибори в тих 10 областях, де введений воєнний стан.

"Ми усі спільно є в одній позиції, що було б правильно, якби вибори пройшли незалежно від введення воєнного стану. Але хотів би повідомити..., ми провели подетальні консультації з Центральною виборчою комісією, з комітетом Верховної Ради, юридичним відділом парламенту і дійшли до спільного розуміння, що, на жаль, на сьогодні це неможливо вже зробити, бо процес проведення виборів вже був перерваний", – наголосив Парубій.

Він вважає, що не буде "ніяких труднощів і проблем" для ЦВК після завершення терміну, який визначений указом президента і ВРУ по завершенню воєнного стану, щоб знову розпочати процес виборів.

"І в найближчий період вибори у громадах у тих 10 областях, де був оголошений воєнний стан, будуть оголошені і проведені у відкритий і демократичний спосіб, щоб ми не поставили під будь-який сумнів юридичні підстави і право вибору та право конкуренції під час проведення цих виборів", – додав голова Верховної Ради.

Нагадаємо, 3 грудня Президент України вніс на розгляд парламенту законопроект про проведення місцевих виборів під час воєнного стану.

Раніше стало відомо, що ЦВК скасувала місцеві вибори в об'єднані територіальні громади в регіонах, де оголошено воєнний стан. Це Вінницька, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська, Харківська, Сумська та Чернігівська області.

У жовтні ЦВК призначила перші вибори депутатів сільських, селищних і міських рад, а також відповідних голів і мерів 125 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) у 22 областях. Вони мали відбутися 23 грудня.

Вибори призначили у 27 ОТГ Черкаської області, 12 – Миколаївської, 9 – Волинської, 8 – Запорізької та Луганської, 7 – Житомирської, 5 – Львівської, Тернопільської та Чернігівської, 4 – Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Сумської та Чернівецької, 3 – Вінницької, Одеської, Полтавської, Рівненської і Хмельницької, 2 – Херсонської і 1 – Дніпропетровської та Донецької (ці вибори пізніше скасували).

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну