УКР РУС
» » Парубій заявив про зрив виборів через воєнний стан, а Порошенко хоче виключення
Всі новини

Парубій заявив про зрив виборів через воєнний стан, а Порошенко хоче виключення

Воєнний стан поставив під загрозу проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в десяти областях України, де діє особливий правовий режим. Спікер Парламенту Андрій Парубій заявив про неможливість їх проведення, а президент Петро Порошенко хоче виключення за допомогою внесеного ним законопроекту. Про це вони говорили на форумі місцевого самоврядування в Києві.

Спікер парламенту виступає за проведення виборів в ОТГ незалежно від воєнного стану, однак пояснив, що це тепер неможливо.

"Хотів би повідомити ... Ми провели детальні консультації з Центральною виборчою комісією, з комітетом Верховної Ради, юридичним відділом парламенту і прийшли до спільного розуміння, що, на жаль, на сьогоднішній день це неможливо вже зробити, тому що процес проведення виборів вже був перерваний", - сказав Парубій.

Він підкреслив, що після завершення особливого режиму не буде проблем провести вибори, про що, відповідно, буде оголошено.

У свою чергу президент розраховує, що вибори таки відбудуться в термін (23 грудня) завдяки внесеному ним до Ради законопроекту. Документ передбачає зробити виключення і провести голосування в ряді ОТГ. Глава держави при цьому зазначив, що проведення цих виборів можливе при ретельному відпрацюванні цього питання з ЦВК, юридичними службами, міжнародними партнерами України.

"Є об'єктивно всі передумови для спокійного проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах, так само як для підготовки до офіційного старту президентських виборів. Ключова позиція, що вибори повинні бути вільними і викликали довіру у людей", - підкреслив Порошенко.

Зазначимо, що воєнний стан в Україні введено в 10 областях і буде діяти до 26 грудня. А ось вибори в ОТГ призначені на 23 грудня.

Нещодавно Порошенко заявляв, що зробить все можливе, щоб провести вибори в об'єднаних громадах. Глава держави підкреслив, що, незважаючи на загрози російської агресії, в Україні на сьогоднішній день демократія не порушена.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну