УКР РУС
» » Клімпуш-Цинцадзе розповіла, що стало основною темою на переговорах у Єврокомісії
Всі новини

Клімпуш-Цинцадзе розповіла, що стало основною темою на переговорах у Єврокомісії

Тема звільнення з полону українських військових моряків, захоплених РФ під час агресії в Керченській протоці 25 листопада, була однією з головних під час переговорів з представниками Єврокомісії.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе за підсумками робочого візиту до Брюсселя, передає Укрінформ.

"Безумовно, це одне з тих питань, яке ми обговорювали дуже чітко. Йдеться про те, яким способом вимагати від Російської Федерації повернення наших моряків, поводження з ними як з військовополоненими відповідно до Женевських конвенцій. Ми розглядаємо різні варіанти. Я мала також зустрічі з представниками Європейського парламенту з різних партій і груп, ми говорили, як допомогти цьому процесу з політичної точки зору ", – зазначила чиновник.

Вона повідомила також, що мала зустріч з представниками всіх 28 країн-членів Європейського Союзу, а також інших країн-партнерів, під час якої поінформувала про розвиток ситуації в Керченській протоці 25 листопада, про вжиті Україною рішення і її очікування від європейських партнерів.

"Ця тема також буде обговорюватися під час зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка відбудеться наступного тижня і на яку запрошений наш міністр (Павло) Клімкін, а також, ймовірно, під час Європейської Ради 13-14 грудня цього року", – повідомила український політик.

За її словами, Україна представила на розгляд європейських партнерів власне бачення, якими можуть бути ефективні засоби впливу на Російську Федерацію, що могли б стати адекватною відповіддю на військову агресію Росії проти українських кораблів та їхні екіпажі у районі Керченської протоки.

"Такі заходи можуть стосуватися як окремих портів або компаній, так і окремих осіб, які були пов'язані з прийняттям рішення про напад на українські кораблі. Відповідно, вони повинні також стосуватися і тих, хто весь цей час ускладнює для нас можливості користування вільною навігацією на морі , що повністю заборонено міжнародним правом ", – підкреслила Клімпуш-Цинцадзе.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну