УКР РУС
» » Після мілітаризації Криму Росія хоче пробити сухопутний "коридор" в АРК – генерал-розвідник
Всі новини

Після мілітаризації Криму Росія хоче пробити сухопутний "коридор" в АРК – генерал-розвідник

Черговою ескалацією ситуації в Азовському і Чорному морях Росія намагається реалізувати одночасно кілька тактичних сценарії проти України, включаючи блокування вільного судноплавства в морських українських акваторіях і посилення політичного тиску на Київ. Також у Кремлі можуть зважитися на активізацію військових дій для захоплення сухопутної ділянки материкової України, щоб відкрити для себе прохід до окупованого Крим.

Про це в коментарі сайту "Сьогодні" розповів експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки України, генерал-лейтенант Василь Богдан.

"У контексті Азовської кризи ми повинні говорити про акт прямої агресії РФ в результаті збройної атаки на частину Військово-морських сил ЗС України та спробі Росії, по-перше, домінувати у військовому, економічному і політичному відношенні в акваторії Азовського моря, блокувати Маріуполь з Бердянському, щоб таким чином унеможливити для України подальший поступальний розвиток судноплавства. А по-друге, спробувати в черговий раз пробити сухопутний "коридор" до Криму за допомогою захоплення Бердянська, Маріуполя і т.д. ", – підтвердив він.

Коментуючи мілітаризацію окупованого Криму і плани Росії побудувати нову радіолокаційну станцію (РЛС) "Воронеж-М" системи попередження про ракетний напад в районі Севастополя, Василь Богдан зазначив, що Москва навмисно йде на перекидання в АРК нових озброєнь і техніки для створення на захопленому півострові неприступної для України та її західних партнерів російської військово-морської бази.

"У цьому нічого дивного немає – Росія повільно, але вірно перетворює Кримський півострів на військово-морську базу. РФ прекрасно розуміє незаконність своїх дій – анексію Криму і Севастополя, а тому в очікуванні певних дій (у військово-політичному плані щодо деокупації АРК. – Авт.) і з боку України, і міжнародної спільноти, і НАТО на той випадок, якщо виникне така необхідність. А для цього, за логікою Кремля, РФ треба бути готовою. Зараз у Криму вже розміщені не тільки комплекси С-400, засоби радіоелектронної боротьби і т.д., але і ядерну зброю на озброєнні Чорноморського флоту і, можливо, на тих військових складах, яких дуже багато в АРК, починаючи ще з часів Першої світової війни (або ще раніше, з часів російсько-турецької війни). Тому в планах Росії по розміщенню в Криму нової РЛС немає нічого дивного. На мою думку, головне полягає в тому, що світ вже давно повинен був поставити питання про демілітаризацію Криму і Севастополя, щоб звільнити цю незаконно захоплену Росією українську територію, відновивши суверенітет України і її територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах", – пояснив ветеран зовнішньої розвідки.

Як повідомлялося, окупанти мають намір побудувати під Севастополем нову РЛС "Воронеж-М" системи попередження про ракетний напад.

Раніше стало відомо, що окупанти посилили протиповітряну оборону в Криму ще одним комплексом С-400, а до цього на півострові були розгорнуті три дивізіони С-400 – в районі Євпаторії, Феодосії та Севастополя. Також окупанти заявляли, що в Криму створене військове угруповання, яке здатна забезпечити захист від усіх загроз – до нього, серед іншого, входять кораблі Чорноморського флоту, морська авіація та авіація протиповітряної оборони. Крім того, на півострові був створений армійський корпус, а в його складі – з'єднання берегової оборони, розвідки, артилерійські частини, підрозділи протиповітряної оборони, інженерного та тилового забезпечення, зв'язку та інші.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну