УКР РУС
» » Итоги выборов в Конгресс США: как это повлияет на санкции Штатов против России
Всі новини

Итоги выборов в Конгресс США: как это повлияет на санкции Штатов против России

Підсумки виборів у Конгрес США: як це вплине на санкції Штатів проти Росії
Заходи впливу проти Кремля можуть не тільки зберегтися, а й посилитися
Дональд Трамп привітав демократів з перемогою на виборах / Фото: AFP
Результати проміжних виборів до Конгресу США і перемога Демократичної партії в нижній палаті американського парламенту особливим чином не змінить зовнішню політику Штатів щодо України і режиму санкції Вашингтона проти РФ.

Про це в коментарі сайту "Сегодня" розповів експерт-міжнародник Антон Кучухідзе.

"За великим рахунком, вибори в Конгрес у контексті України великих змін не принесуть. Ні для кого не секрет, що у двох партій (Демократичної і Республіканської, – Авт.) була консолідована позиція, наприклад, щодо санкцій проти Росії. Коли адміністрація демократів приймала рішення про санкції, Конгрес їх підтримав. І в принципі той принцип двопартійності, яким вони пишаються, він збережений, а для України великих змін не буде. Принцип двопартійності – демократи і республіканці – працював, по-перше, на користь національних інтересів США, і ці інтереси збігалися з українськими в контексті тиску на РФ. Тому якихось надзвичайних змін у підходах до зовнішньої політики, до мирного врегулювання ситуації на Донбасі і до реалізації Мінських угод ми не побачимо. Але це матиме колосальний вплив на просування президентом США Дональдом Трампом внутрішнього порядку денного, а в цілому з точки зору зовнішньої політики кардинальних змін ми не побачимо ", – спрогнозував експерт.

Він також нагадав, що навіть коли в Україні була популярною думка про те, що "Трамп якийсь не такий кандидат, він завжди говорив про те, що у зовнішній політиці США є спадкоємність по багатьох позиціях".

"Якраз це ми і побачили: прийшов Трамп і посилив санкції проти РФ. При всьому тому, що санкційну політику він взагалі зробив одним з основних механізмів у зовнішній політиці. Я не можу сказати, що серед демократів є якісь затяті противники санкцій щодо Російської Федерації. Тому в цілому по санкціях, Мінських угодах, необхідності реформування України, боротьбі з корупцією політика США посилиться. Чи збільшиться якась фінансова підтримка України, це залежить від того, наскільки ми будемо ефективними всередині нашої країни. Якщо нам вдаватиметься показати якийсь хороший результат для наших американських партнерів, що ми досягаємо успіху в боротьбі з корупцією і в інших напрямках, підтримка зростатиме ", – додав Кучухідзе.

Раніше в коментарі сайту "Сегодня" політконсультант Ірина Сєрова теж пояснювала, чому підсумки проміжних виборів до Конгресу США ніяк не вплинуть на курс Штатів щодо України.

Як повідомлялося, за результатами проміжних виборів, Демократична партія США вперше за вісім років повернула контроль над Палатою представників, а Республіканська партія зберегла перевагу в Сенаті. Президент США Дональд Трамп уже привітав демократів з перемогою.

Відзначимо, нинішні вибори багато хто називає доленосними, адже від них залежить, якою буде політика Америки в наступні два роки і наскільки вектор Конгресу буде збігатися з політикою Трампа.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну